NORSK SØLV I FINLAND

Postet av Norges Fekteforbund den 25. Sep 2023

F.v: Benjamin Humlen Dahlbo (Norge), Markus Salm (Estland), Erik Tobias (Estland) og Marko Kuhta (Finland). Foto: Kupittaa Tournament.

Njårdfekteren Benjamin Humlen Dahlbo tok i helgen sølvmedaljen i Kupittaa Tournament i Finland. Han ligger nå godt an i forhold til sammenlagtseieren i årets Nordic Challenge.

Det andre stevnet i årets Nordic Challenge ble i helgen avholdt i Turku, Finland. Dahle tapte finalen mot Esteren Markus Salm, men kapret et flott sølvmedalje.

Med 9ende plassen i det første stevnet i Challenge Bernadotte i Stockholm, ligger Njårdfekteren Benjamin Humlen Dahlbo godt an i forhold til sammenlagtseieren i konkurranseserien Nordic Challenge. 

Det neste stevnet er Nordisk Mesterskap i Kääriku, Estland 7. oktober, før Nordic Challenge avgjøres med Oslo Cup i Bygdøhus 28. og 29. oktober. 

Norges Fekteforbund gratulerer med medaljen og ønsker Dahlbo lykke til i de to gjenstående stevnene i Nordic Challenge!

Bilder og film fra fekting i Norge
I den lukkete Facebook gruppen Fektebilder finnes flere bilder fra Kupittaa Tournament i Finland.

I denne gruppen blir det også publisert bilder og film fra treningssamlinger og fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Gruppen holdes lukket og Fekteforbundet minner om Retningslinjer for publisering av bilder og film (idrettsforbundet.no) 

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil som er åpen. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.FLOTT KONKURRANSEHELG

Postet av Norges Fekteforbund den 18. Sep 2023

Siddis Cup ble arrangert i Stavanger FKs treningslokaler i Stavanger Ishall. Foto: Stavanger FK.

I helgen ble Siddis Cup arrangert i Stavanger. Dette var både sesongens første stevne i Norgescupen, og det første Norgescupstevnet for de yngre aldersklassene. Norske fektere deltok dessuten i helgens Challenge Bernadotte i Stockholm som var det første av fire stevner i årets Nordic Challenge.

På grunn av økende påmelding, og dermed større press på stevnegjennomføringen, blir Norgescupstevene denne sesongen delt i to som en prøveordning. Inndelingen av de ulike aldersklassene blir gjort på samme måte som på Norgesmesterskapene.

Helgens Siddis Cup ble derfor både sesongens første Norgescupstevne, samt det første Norgescupstevnet som kun arrangeres for de yngre aldersgruppene.

Konkurransen hadde 102 starter fra seks fekteklubber. I tillegg hadde stevnearrangøren Stavanger FK, laget en uhøytidelig konkurranse for de som er for unge til å delta i Norgescupen. I denne var alle vinnere og mottok deltakermedaljer.

Klassevinnere Siddis Cup 2023
Fektere fra tre klubber ble klassevinnere i helgens stevne. Vi gratulerer følgende med gullmedaljene i Siddis Cup 2023:

  • U20-årsklassene: Vilde Tengesdal, Bergens FK og Inge Sørum, Bygdø FK
  • U17-årsklassene: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK og Martin Aleksander Vik, Njård Fekting
  • U15-årsklassene: Liv Marhaug, Bergens FK og Abel Austbø Dahle, Njård Fekting

Alle resultater finnes via denne lenken

Som Norgescupstevne teller Siddis Cup med i Masters-serien. Finalene for de åtte beste fekterne, sammenlagt i alle aldersklasser gjennomføres i mai 2024. Mer informasjon om Masters her

Streaming av finaler
I tillegg til dommerne og de ansvarlige for stevnegjennomføringen, bidro frivillige fra arrangørklubben Stavanger FK i cafeen med god mat og drikke til både tilskuere og fektere. 

Finalene i de eldste aldersklassene ble dessuten streamet via Fekteforbundets Youtube-profil. Her kan man finne videoer til bruk i både profilering av med treningstips. Dette finnes via denne lenken

Dommerkurs
For å utvikle stevnene til det beste for både fektere og publikum, setter Fekteforbundet krav til antall dommere, og til deres kvalifikasjoner. I den forbindelse tilbyr Fekteforbundet dommerkurs i forbindelse med Norgescupstevnene, deriblant på Siddis Cup.

Deltakerne gjennomgikk teorikurs avholdt av leder av Fekteforbundets dommerkomite, Junjie Cao, og fikk mulighet til å praktisere som dommere på stevnet. Les mer om Fekteforbundets Dommerutdanning via denne lenken

Godt norsk resultat i Stockholm
Flere norske seniorfektere deltok også i helgens Challenge Bernadotte i Stockholm. Dette var det første stevnet i årets Nordic Challenge som avsluttes med Oslo Cup siste helgen av oktober.

Det var de norske herrene som gjorde det best. Med en 9ende og 12. plass er Njårdfekterne Benjamin Humlen Dahlbo og Morgen Westgaard fremdeles med i konkurransen om sammenlagtpremiene som avgjøres på Oslo Cup, siste helgen i oktober.

Bilder og film fra fekting i Norge
Les mer om og se flere bilder fra Siddis Cup på Facebookprofilen til Stavanger FK.

I den lukkete Facebook gruppen Fektebilder blir det også publisert bilder og film fra treningssamlinger og fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Gruppen holdes lukket slik at man trygt kan publiserer bilder av barn, uten at disse kan spres uten godkjenning.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil som er åpen. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

 STOR KONKURRANSEAKTIVITET PÅ WORLD FENCING DAY

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Sep 2023

Et knippe fektere som deltok på helgens Angelini Cup. Foto: Bygdø FK

I helgen arrangerte Bygdø FK Angelini Cup, sesongens første stevne i Ungdomsserien. Dessuten deltok Njårdfektere i Uppsala Cup. Dette resulterte i helnorsk finale i guttenes kadettklasse.

Fem Njårdfektere deltok i årets Uppsala Cup. Finalen i U17-årsklassen ble et helnorsk oppgjør mellom Martin Aleksander Vik og Filip Zeljkovic som førstnevnte vant. Fekteforbundet gratulerer!

Premiepallen i U17-årslassen på Uppsala Cup 2023. Gullmedaljør Martin Aleksander Vik og sølvmedaljør Filip Zeljkovic står som nummer tre og fire fra venstre. Foto: Njård Fekting.

Se alle resultater fra Uppsala Cup via denne lenken

Angelini Cup
I helgen ble Angelini Cup arrangert av Bygdø FK. Dette ble et meget vellykket arrangement med 78 starter fra seks fekteklubber. 

Angelini Cup var sesongens første i Ungdomsserien. Serien gjennomføres som regionale konkurranser i fire ulike klubber i Østlandsområdet.

Ungdomsserien skal være uhøytidelig, men også gi spennende opplevelser, og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. Målet er dessuten å skape et tettere samarbeid og stimulere til vennskap mellom fekterne i ulike byer og klubber.

Neste stevne i Ungdomsserien er Oslo FK sitt Zorro Cup som arrangeres 11. november.

Les mer om Ungdomsserien via denne lenken

Klassevinnerne i Angelini Cup 2023

  • Kadettklassen: Elisabeth Pilipenko og Vladislav Hunchenko, Bygdø FK
  • U15 år: Zion Lundesgaard, Drammen FK og Abel Austbø Dahle, Njård Fekting
  • U13 år: India Aarseth, Njård Fekting og Alexander Mørch Hellkås, Bygdø FK

Stevnet hadde også en barneklasse med åtte deltakere som alle var vinnere.

Finn alle resultatene via denne lenken

Fekteforbundet gratulerer klassevinnerne, og takker alle fekterne for god innsats, teknisk arrangør Bygdø FK for et flott stevne, og ikke minst alle de frivillige som bidro i gjennomføringen!

Word Fencing Day 
Word Fencing Day er et initiativ fra det internasjonale fekteforbundet for å feire og synliggjøre fektesporten.  Alle i fektesporten oppfordres til å dele bilder og videosnutter for å vise hva dette innebærer for dem

I år var dagen lørdag 9. september med temaet; fekting er for alle. Dagen ble blant annet godt markert i Bygdøhus under årets Angelini Cup, og filmer fra både Oslo FK og Bygdø FK ble delt av det Internasjonale fekteforbundet.

Se innlegg fra både Norge og utlandet via denne lenken

Bilder og film fra fekting i Norge
Les mer om og se flere bilder fra Angelini Cup på Facebookprofilen til Bygdø FK

I den lukkete Facebook gruppen Fektebilder blir det også publisert bilder og film fra treningssamlinger og fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Gruppen holdes lukket slik at man trygt kan publiserer bilder av barn, uten at disse kan spres uten godkjenning.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil som er åpen. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.