FLOTT KONKURRANSEHELG

Postet av Norges Fekteforbund den 18. Sep 2023

Siddis Cup ble arrangert i Stavanger FKs treningslokaler i Stavanger Ishall. Foto: Stavanger FK.

I helgen ble Siddis Cup arrangert i Stavanger. Dette var både sesongens første stevne i Norgescupen, og det første Norgescupstevnet for de yngre aldersklassene. Norske fektere deltok dessuten i helgens Challenge Bernadotte i Stockholm som var det første av fire stevner i årets Nordic Challenge.

På grunn av økende påmelding, og dermed større press på stevnegjennomføringen, blir Norgescupstevene denne sesongen delt i to som en prøveordning. Inndelingen av de ulike aldersklassene blir gjort på samme måte som på Norgesmesterskapene.

Helgens Siddis Cup ble derfor både sesongens første Norgescupstevne, samt det første Norgescupstevnet som kun arrangeres for de yngre aldersgruppene.

Konkurransen hadde 102 starter fra seks fekteklubber. I tillegg hadde stevnearrangøren Stavanger FK, laget en uhøytidelig konkurranse for de som er for unge til å delta i Norgescupen. I denne var alle vinnere og mottok deltakermedaljer.

Klassevinnere Siddis Cup 2023
Fektere fra tre klubber ble klassevinnere i helgens stevne. Vi gratulerer følgende med gullmedaljene i Siddis Cup 2023:

  • U20-årsklassene: Vilde Tengesdal, Bergens FK og Inge Sørum, Bygdø FK
  • U17-årsklassene: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK og Martin Aleksander Vik, Njård Fekting
  • U15-årsklassene: Liv Marhaug, Bergens FK og Abel Austbø Dahle, Njård Fekting

Alle resultater finnes via denne lenken

Som Norgescupstevne teller Siddis Cup med i Masters-serien. Finalene for de åtte beste fekterne, sammenlagt i alle aldersklasser gjennomføres i mai 2024. Mer informasjon om Masters her

Streaming av finaler
I tillegg til dommerne og de ansvarlige for stevnegjennomføringen, bidro frivillige fra arrangørklubben Stavanger FK i cafeen med god mat og drikke til både tilskuere og fektere. 

Finalene i de eldste aldersklassene ble dessuten streamet via Fekteforbundets Youtube-profil. Her kan man finne videoer til bruk i både profilering av med treningstips. Dette finnes via denne lenken

Dommerkurs
For å utvikle stevnene til det beste for både fektere og publikum, setter Fekteforbundet krav til antall dommere, og til deres kvalifikasjoner. I den forbindelse tilbyr Fekteforbundet dommerkurs i forbindelse med Norgescupstevnene, deriblant på Siddis Cup.

Deltakerne gjennomgikk teorikurs avholdt av leder av Fekteforbundets dommerkomite, Junjie Cao, og fikk mulighet til å praktisere som dommere på stevnet. Les mer om Fekteforbundets Dommerutdanning via denne lenken

Godt norsk resultat i Stockholm
Flere norske seniorfektere deltok også i helgens Challenge Bernadotte i Stockholm. Dette var det første stevnet i årets Nordic Challenge som avsluttes med Oslo Cup siste helgen av oktober.

Det var de norske herrene som gjorde det best. Med en 9ende og 12. plass er Njårdfekterne Benjamin Humlen Dahlbo og Morgen Westgaard fremdeles med i konkurransen om sammenlagtpremiene som avgjøres på Oslo Cup, siste helgen i oktober.

Bilder og film fra fekting i Norge
Les mer om og se flere bilder fra Siddis Cup på Facebookprofilen til Stavanger FK.

I den lukkete Facebook gruppen Fektebilder blir det også publisert bilder og film fra treningssamlinger og fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Gruppen holdes lukket slik at man trygt kan publiserer bilder av barn, uten at disse kan spres uten godkjenning.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil som er åpen. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.