HUSK NY NF-LISENS FOR 2018

Postet av Norges Fekteforbund den 12. Des 2017

Nytt kalenderår innebærer at alle må fornye den nasjonale fektelisensen (NF-lisens).

Denne lisensen er obligatorisk for både aktive utøvere, og for tillitsvalgte i klubbene. NF-lisens er nødvendig for å kunne bli påmeldt på stevner, og for å være dekket av idrettsforsikringen. Dette betyr at også fektere som kun trener må ha denne lisensen i tilfelle skader eller ulykker på trening. Fektere under 13 år skal også ha NF-lisens, selv om den er gratis for denne aldersgruppen.

Bestilling av NF-lisens
Hver klubb har utpekt en ansvarlig for Ophardt-systemet, der både lisensbestillinger og påmeldinger på stevner skal gjøres. Denne personen må foreta en samlebestilling til NF der alle som skal ha lisens registreres. Når bestillingen er foretatt,  mottar bestilleren en kvitteringsepost med betalingsinformasjon. Denne eposten kan f.eks sendes til vedkommende som har ansvaret for betalinger om dette er en annen person i klubben.

Når NF mottar innbetalingen i banken, innløses lisensene av NF. Bestilleren vil da motta en epost om at lisensene er registrert. 

Mer informasjon om lisenser, og fremgangsmåte for kjøp er beskrevet her
VELLYKKET ANGELINI CUP

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Des 2017

Stevne nummer to av fire i Ungdomsserien, Angelini Cup, ble i helgen avholdt på Bygdøhus i Oslo. Stevnet er oppkalt etter Enrico Angelini. Han var Bygdø Fekteklubb sin (første) trener i perioden 1964 til 1977. 

På stevnet deltok 44 fektere fra fire klubber. Dette var en økning på elleve fektere siden seriestarten med ZORRO Cup i oktober.

SE FLERE BILDER FRA STEVNET

Klassevinnere:

  • Vinnere U17: Marcus Vokes Brobakken (NJF) og Chiara Kloster (BYF)
  • Vinnere U15: Erik Hoff (BYF) og Chiara Kloster (BYF)
  • Vinnere U13: Alexander Malvik (OF) og Elsa Hellebø (NJF)
  • U11: Kun puljefekting og ingen resultater

Se flere resultater her

Se resultatene sammenlagt etter to stevner

Fekteforbundet takker fekterne for god innsats, teknisk arrangør Bygdø FK for et flott stevne, og ikke minst de frivillige som bidro i gjennomføringen!

Ungdomsserien
Ungdomsserien er ett av tiltakene Fekteforbundet har igangsatt for å å øke aktiviteten blant barn og unge. Målet er dessuten å skape et tettere samarbeid og stimulere til vennskap mellom fekterne i ulike byer og klubber. Ungdomsserien består av fire stevner i fire klubber på Østlandet. Alle stevnene er åpne for alle som ønsker å delta. 

Neste stevne i Ungdomsserien er Vårstøtet i Njårdhallen 10-11 mars 2018. Diplomutdeling og feiring skal skje i forbindelse med det siste stevnet på Nøtterøy i samarbeid med Nøtterøy Fekteklubb, 5 og 6 mai 2018.
RESULTATER BERGEN CUP

Postet av Norges Fekteforbund den 4. Des 2017

Bergens Fekteklubb arrangerte i helgen Bergen Cup. Dette er et rankingstevne i Norges Cupen i kårdefekting.

Seniorklassen
Irina Ashehoug fra Njård Fekting vant seniorklassen for kvinner. Linn Birkeland fra Bergens Fekteklubb kom på andreplass. Tomas Geitung fra Bergens Fekteklubb vant mennenes seniorklasse. Ferdinand Eliassen fra Bygdø Fekteklubb tok sølvet. 

Juniorklassen
Linn Birkeland vant juniorfinalen over klubbvenninnen Hanne Sofie Moberg. Juniorklassen for herrer ble vunnet av Ferdinand Eliassen med Truls Straumøy på andreplass.

U17
I kvinneklassen U17, vant Vilde Tengesdal fra Bergens Fekteklubb finalen over klubbvenninnen Louise Smørås. Brage Dyrseth, Bergens Fekteklubb tok seieren i U17 gutter foran Ole Magnus Olkvam fra Njård Fekting.

Vi gratulerer alle medaljevinnerne og Bergens Fekteklubb med et godt arrangement!

Se alle resultater her

PROTOKOLL EKSTRAORDINÆRT FEKTETING

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Nov 2017

Det ekstraordinære tinget i Norges Fekteforbund ble avholdt på Gardermoen 21. oktober.

Tinget ble ledet av en erfaren dirigent, og Norges Idrettsforbund stilte med to observatører for å sikre en korrekt gjennomføring.

I ettertid har det vært ulike oppfatninger om hvorvidt protokollen i større grad også skal inneholde referater fra innleggene. Dette har forsinket signeringen, og dermed også publiseringen av protokollen.

Tinget valgte ny president og et nytt styre. Disse maner nå til ro, og oppfordrer alle til å løfte blikket for se fremover i arbeidet for norsk fekting.

Les protokollen her
1 Kommentar

NORSK GULL I CHALLENGE BERNADOTTE

Postet av Norges Fekteforbund den 27. Nov 2017

Det var fem kvinner, og seks menn som stilte til start i lørdagens Challenge Bernadotte i Stockholm. Dette stevnet har lang historie, og har tradisjonelt vært en av de største nordiske konkurransene i kårdefekting for seniorer.

Vi gratulerer derfor Irina Aschehoug fra Njård Fekting (bildet) med gull i dameklassen. Nest beste norske kvinne ble Caroline Piasecka fra Bygdø FK med en sjetteplass.

I herreklassen var det to juniorfektere som kom lengst. Ferdinand Eliassen og Casper Muus Bendiksen, begge fra Bygdø FK, havnet på henholdsvis 6. og 12. plass.

Se alle resultatene her.
EN GARDE! LES NFs JUBILEUMSBROSJYRE

Postet av Norges Fekteforbund den 23. Nov 2017

I forbindelse med at Norges Fekteforbund feiret sitt 100 årsjubileum i 2011, ble det laget en historisk oppsummering med tekst og bilder.

For dem som ikke fikk sikret seg et eksemplar, eller som ikke var en del av fektefamilien den gang, kan vi nå tilby en lesbar digital versjon.

Vi håper dette vil være til glede for både nye og gamle fektevenner.

LES DEN HER

LANDSLAGSSAMLING FOR JUNIORGUTTENE

Postet av Norges Fekteforbund den 20. Nov 2017

Det var 10 fektere fra tre klubber som deltok på fekteforbundets treningssamling. Treningen ble ledet av sportslig leder, Bartosz Piasecki. Han deltok dessuten som fektende trener. Dette ga juniorene ekstra god sparring og samlingen en ekstra dimensjon.

Samlingen gikk over tre dager, fra fredag, til og med søndag. Det var totalt fem økter og inneholdt blant annet grunntrening, beinarbeid, taktiske oppgaver og lagfekting.

På lørdag kveld var det teambuilding i bowlinghallen. På denne delen meldes det om mer glede og humør enn kvalitet på bowlingen.

Sportslig leder er fornøyd med både kvaliteten, og innsatsen på samlingen. Fekteforbundet ønsker fekterne lykke til på de to resterende stevnene i år; Norges Cup i Bergen og JWC på Kreta.
GOD NORSK INNSATS I HELSINKI

Postet av Norges Fekteforbund den 20. Nov 2017

Det var elleve ungdomsfektere fra Njård, Bygdø og Nøtterøy som tok turen til Helsinki.
De beste resultatene sto Benjamin Humlen Dahlbo, Njård Fekting og Emil Draugedalen, Nøtterøy Fekteklubb for. De kapret femteplassene i henholdsvis kadett- og U14-årsklassen.

Det var for øvrig mye god fekting i et mesterskap som i stor grad ble dominert av amerikanske fektere.

I lagkonkurransen stilte Norge med tre lag. Lagene var sammensatt av fektere fra ulike klubber. Selv om ingen av lagene markerte seg helt i toppen, ga stevnet god erfaring og fekterne viste god lagånd. 

Denne gangen var det ingen norske kvinner som deltok. Vi håper våre kvinnelige ungdomsfektere kommer sterkere tilbake, og ønsker guttene lykke til fremover.

Alle resultatene finnes her

Foto: Camilla DraugedalenSTYREMØTE I NORGES FEKTEFORBUND

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Nov 2017

Det nyvalgte styret avholdt onsdag 8. november sitt første styremøte. Protokollen er publisert under "Protokoller", som finnes under menypunktet "Om Forbundet", sammen med foregående protokoller fra styre- og TK-møter. Styret hadde 16 saker på agendaen.

For å forbedre informasjonsflyten ut fra styret, vil det fremover bli publisert en kort nyhetssak etter styremøtene.  Denne blir dessuten delt på forbundets offisielle Facebookprofil så både klubber og medlemmer enklere kan holde seg informert om  vedtak og om sakene som diskuteres i styret.

Lenke til protokoll fra siste styremøte
STEM PÅ KLUBBEN I MITT HJERTE

Postet av Norges Fekteforbund den 10. Nov 2017


Klubben i mitt hjerte-kampanje er et samarbeid mellom Norges idrettsforbund, Sparebank 1, Dagbladet og P4. Kampanjen starter lørdag 11. november og varer fram til fredag 24. november kl. 12.00.

Idrettslaget er grunnsteinen i arbeidet med å skape god aktivitet, positive miljøer, idrettsglede og fellesskap i lokalmiljøene. Under kampanjeperioden for Klubben i mitt hjerte kan alle som ønsker å takke sitt klubb, stemme på - og jobbe for - at klubben vinner flere hjerter og kanskje også en pengepremie som kommer godt med.

Dersom din klubb klarer å få 50 stemmer i løpet av én dag, er klubben med i trekningen av dagspremien på 10.000 kroner fra Sparebank 1. Totalt deles det ut 30 dagspremier á 10.000 kroner og to hovedpremier på 50.000 kroner.

Alle fektere oppfordres derfor til å stemme på sin klubb. Av erfaring ser vi at de klubbene som evner å spre ordet i sosiale medier og engasjere utøvere, trenere, venner og foreldre har størst sjanse for å vinne både dagspremier og sammenlagt. 

Les om reglementet på http://www.klubbenimitthjerte.no/ hvor fekteklubbene også kan laste ned annonsemateriale.

Norges Fekteforbund oppfordrer alle fektere til å delta, og ønsker alle fekteklubbene lykke til!
 
VELLYKKET TRENINGSSAMLING

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Nov 2017

Parallelt med Oslo Cup gjennomførte Norges Fekteforbund treningssamling for ungdommer i Bygdøhus.

24 fektere fra åtte klubber gjennomførte en tøff treningsøkt med både fysiske og fektetekniske oppgaver. Både beinarbeid, spenst og styrke samt fri fekting og konkurranse sto på programmet.

Lunsjen ble tilbrakt sammen med fekterne som deltok i Oslo Cup, og det ble servert pizza etter at de lovende ungdomsfekterne avsluttet treningsdagen med følge finalene fra tilskuerplass.

Fatstone TV, som sendte finalene i Oslo Cup live, gjorde også opptak fra samlingen og intervjuet noen av ungdommene. Høydepunkter fra konkurransen, og disse opptakene vil ble sendt senere. Fekteforbundet vil informere nærmere om sendetidspunktet for dette innslaget.

Treningssamlingen ble ledet av Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki og tidligere landslagsfekter og trener i Njård Fekting, Fredrik Backer (til venstre på bildet).

De melder om god innsats, og høy kvalitet på treningen. Dessuten var det godt humør, både under og etter treningsøktene.

Vi takker våre ungdomsfektere for flott innsats, og ikke minst Bartosz og Fredrik for en vel gjennomført treningssamling!

Vi håper at denne samlingen ga økt motivasjon til videre trening utøver høsten. Neste ungdomssamling blir i april/mai 2018.
NORSK BRONSE I OSLO CUP

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Nov 2017

Oslo Cup fikk for 17 år siden status som World Cup satellittstevne. Dette er den eneste muligheten våre beste fektere har for å få vist seg frem på hjemmebane i internasjonal konkurranse. Stevnet gir også våre yngre og mindre erfarne fekterne stimulans, og impulser til videre utvikling.

De senere årene har det deltatt mer enn 100 deltakere fra over 20 nasjoner. I årets konkurranse, som kun var for menn, deltok 54 fektere fra ti ulike nasjoner.

Det var 18 norske fektere som stilte til start, og fire av disse kom seg inn blant de ti beste. Ludvig Hillestad fra Njård Fekting kom lengst. Han tapte i semifinalen mot vinneren Bartosz Staszulonek fra Polen. Staszulonek slo svenske Linus Islas Flygare i en spennende finale. Det var polske Maciej Bielec som kapret den andre bronsen sammen med Ludvig Hillestad.

Bartosz Staszulonek er første års senior, og Linus Islas Flygare er fremdeles junior. Dette er unge talenter som vi kommer se mer av høyt oppe på resultatlistene i internasjonale konkurranser fremover.

I år ble stevnet dekket Fatstone TV. Både semifinalene og finalen ble vist live.  Kampene kan man også se i reprise via Fekteforbundets facebookprofil.

Norges Fekteforbund gratulerer medaljevinnerne, og takker teknisk arrangør, Bygdø Fekteklubb for flott gjennomføring!

Se alle resultatene her.

På bildet fra venstre: Linus Islas Flygare, Bartosz Staszulonek, Ludvig Hillestad og Maciej Bielec.

LAG- OG VETERANKONKURRANSE
I år ble det på søndagen også arrangert lagkonkurranse, og individuell konkurranse for veteraner.

I lagkonkurransen stilte de seks lag. Polen stilte med ett lag, som også vant finalen. Sverige stilte med to lag, og vant sølv- og bronsemedalje. Resten av lagene var primært sammensatt av fektere fra Bygdø Fekteklubb.

Se resultater og fekterne som stilte i de ulike lagene her

I veterankonkurransen fektet alle aldersklassene samlet. Det var syv fektere som stilte til start. Vinneren ble Gregor Gilfillan som vant over klubbkameraten Justin Griffin som begge fekter i Bygdø Fekteklubb. Erik Swetorvén fra SAF Stockholm og Fredrik Luihn fra Affekt fekteklubb vant bronsemedaljer.

Se resultatene fra veteranklassen her
NORDISK MESTERSKAP TIL OSLO

Postet av Norges Fekteforbund den 31. Okt 2017

Den Nordiske Fekteunionen (NFU) består av Island, Litauen, Finland, Estland, Sverige, Latvia, Danmark og Norge. Formålet er å promotere sporten og sportens utbredelse i medlemslandene gjennom sportslig og organisasjonsmessig samarbeid. NFU avholder kongress i forbindelse med nordiske mesterskap

NORDISKE MESTERSKAP I OSLO
Det er bestemt at Nordisk Mesterskap for aldergruppen U17 og U20 skal avholdes i Oslo i 2018. Datoen blir 6. og 7. oktober og konkurransen skal foregå i Ekeberghallen.  På årets kongress fikk Oslo dessuten tildelt ansvaret for å avholde kongress og nordisk mesterskap for seniorer og veteraner i 2020.

MEDLEMSLANDENES REPRESENTASJON I NFU
På siste kongress ble det bestemt at presidenten i hvert enkelt lands forbund er medlem i NFU. Ved presidentskifter, skiftes medlemmet ut automatisk.

Les NFUs statutter og finn protokoller herSTOR DELTAKELSE PÅ VINTERSTØTET

Postet av Norges Fekteforbund den 30. Okt 2017

I helgen 28-29. oktober 2017 ble Vinterstøtet arrangert i Njårdhallen, Oslo. Stevnet hadde 185 starter med fektere fra 11 klubber fordelt på aldersklassene; Senior, U20, U17, U15 og U13 for begge kjønn. I tillegg ble det organisert en uhøytidelig konkurranse for de som var for unge til å delta i Vinterstøtet.

Følgende personer vant gullmedaljer: Irina Ascheoug (NJF), Hanne Sofie Moberg (BF), Vilde Tengesdal (BF), Jaiyi Wen (BF), Ferdinand Eliassen (BYF), Benjamin Dahlbo (NJF), Jesper Tellnes (BF), Alexander Burum-Auensen (NJF) og Emilis Krasikovas (STF).

Fekteforbundet gratulerer alle medaljevinnerne, og takker arrangøren Njård Fekting for et bra arrangement!

Se alle resultatene via Njård Fekting sine hjemmesider

Ophardt Touch implementert
Etter generalprøven i ZORRO Cup, var Vinterstøtet det første stevnet i Norgescupen som tok i bruk Ophardt Touch.  Alle arrangørklubbene har fått opplæring i systemet, og Njårds stevnegjennomføring viser at Fekteforbundet nå har fått på plass ett effektivt system som håndterer kjøp av lisenser, påmeldinger, stevneadministrasjon, resultatoppdatering og oppdatering av rankinglister.


NORSK BRONSE I VM FOR VETERANER

Postet av Norges Fekteforbund den 26. Okt 2017

Årets VM for veteraner ble arrangert i Maribor, Slovenia. Verdensmesterskapet arrangeres i alle våpengrenene, og varer en hel uke.

Norge stilte med følgende syv fektere på kårde: Henning Bjerch-Andresen, Cord von Brandis og Eyvind Stangeland i aldersklassen 70+, Ketil Hviding i aldersklassen 60-69 år, og Jan Falck-Ytter, Geir Stoutland og Fredrik Luihn i klassen 50-59 år.

Den beste plasseringen var bronsemedaljen til  Jan Falck-Ytter (til høyre på bildet). Forbundet gratulerer!

Vi gratulerer også svenske Pia Albertson, som trener i Njård med sølvmedalje i klassen 50-59 år.

Se alle resultatene her

REGIONALE TILTAK IGANGSATT

Postet av Norges Fekteforbund den 23. Okt 2017


Et av tiltakene i Fekteforbundet sin sportslige plan er å styrke det regionale samarbeidet. Målet er å øke aktiviteten blant barn og unge, skape et tettere samarbeid mellom klubbene og stimulere til vennskap mellom fekterne i ulike byer. 

Regional treningssamling på Vestlandet
På Vestlandet er en av aktivitetene å organisere regionale ungdomssamlinger. Denne helgen ble første samling arrangert i Bergen. Fektere fra Stavanger FK og Bergens Fekteklubb var sammen to dager og gjennomførte treninger, konkurrerte og hadde sosial sosialt samvær for å bli bedre kjente. Se videoen!!

Ungdomsserien
Et annet tiltak for å styrke det regionale samarbeidet er Ungdomsserien som foregår på Østlandet. Dette er en barne- og ungdomsserie som består av fire stevner i fire klubber. Alle stevnene er åpne for alle som ønsker å delta. Første stevne i serien var ZORRO Cup som ble arrangert av Oslo Fekteklub. Se bildet øverst i saken og flere på OF sin Facebookside. Neste stevne i serien er Angelini Cup som arrangeres av Bygdø Fekteklubb 9-10 desember. Diplomutdeling og feiring skal skje i forbindelse med siste konkurranse i samarbeid med arrangøren Nøtterøy Fekteklubb.

Les mer om Ungdomsserien her.

Fekteforbundet takker fekterne for god innsats, alle de involverte klubbene, og ikke minst de frivillige hjelperne for to flotte arrangementer!

 
NYTT STYRE I NORGES FEKTEFORBUND

Postet av Norges Fekteforbund den 23. Okt 2017

Det ekstraordinære tinget i Norges Fekteforbund ble avholdt lørdag 21. oktober på Scandic Gardermoen. Det ble foretatt valg av helt nytt styre.

Det nye styret består av følgende personer: 
President: Junjie Cao (OSI)
Visepresident: Camilla Draugedalen (NØF)
Styremedlemmer: Hege O´Wiidt (BYF), Hilde Wilmot (Kr.sund FK) og Bjørn Faye (BF)
Varamedlemmer: Michaela Struck, (Tordenskiold FK) og Axel Moulin (Njård FK)

Det nye styret, med kun ett avvik fra valgkomiteens innstilling, har en overvekt av kvinner, og medlemmene representerer både små og større klubber med god geografisk spredning.

Protokoll fra det ekstraordinære tinget blir publisert, og sendt ut til klubbene når den er ferdig.  

 
VELLYKKET NORDISK SABELMESTERSKAP I KRISTIANSAND

Postet av Norges Fekteforbund den 17. Okt 2017

Sabel er, foruten kårde og florett, ett av tre våpengrener innenfor moderne sportsfekting. Fekting er en liten sport i Norge, og de fleste klubbene har derfor valgt å konsentrere seg om ett våpen; kården.

Sabelfekting praktiseres imidlertid i arrangørklubben Kristiansand Fekteklubb og i Molde Fekteklubb. Det er i tillegg etablert en egen sabelklubb i Stavanger.

Det har ikke vært avholdt et nordisk mesterskap i sabel i Norge siden 1964, og arrangørklubben håper at mesterskapet skal gi norsk sabelfekting et løft. Parallelt med mesterskapet ble det derfor også arrangert en fekteleir med konkurranse for unge fektere som ble kalt "Sabla Gøy".

I tillegg til fektere fra Kristiansand og Molde, deltok det fektere fra Danmark, Finland, Island og Sverige. De danske fekterne dominerer resultatlisten, men Norges Fekteforbund gratulerer Marianne Wilson fra Kristiansand Fekteklubb med bronsemedalje i dameklassen, og klubben for et godt gjennomført arrangement.


Se alle resultatene her
ESTRAORDINÆRT TING 21. OKTOBER 2017

Postet av Norges Fekteforbund den 16. Okt 2017


Som tidligere varslet er det innkalt til ekstraordinært ting i Norges Fekteforbund. Tinget finner sted kl. 12.30 på Scandic Gardermoen lørdag 21. oktober. Det er mulighet for lunsj kl. 11.30 – 12.30 i forkant av tinget.

Innkalling, fullmaktsskjema og valgkomiteens foreløpige innstilling er sendt til klubbene. Disse kan også nedlastes nedenfor.

Styrets innkalling

Valgkomiteens endelige innstilling

Fullmaktsskjema for delegatene

Adresse Scandic Gardermoen

UNNGÅ KYSSESYKE

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Okt 2017

To av våre unge konkurransefektere har fått kyssesyke. Disse tilfellene trenger ikke å ha noen sammenheng, men Norges Fekteforbund vil uansett anbefale alle til å unngå å drikke av samme glass og flaske som andre for å unngå smitte.

Ved mistanke om kyssesyke, kontakt lege.

Les mer om kyssesyke her. 
NI NORSKE MEDALJER I ÖREBRO MASTERS

Postet av Norges Fekteforbund den 9. Okt 2017

Wadköpings Fäktförening arrangerte den 7-8 oktober Örebro Masters for juniorer, kadetter, ungdom og yngre ungdommer. Det var 74 norske starter, og de norske fekterne fikk med seg til sammen ni medaljer hjem. 

Vilde Tengesdal, som på bildet står øverst på premiepallen i U15-klassen, vant også bronsemedalje i U17-klassen.

U15 Damer
Vilde Tengesdal, BF, gull (bildet)
Louise Smøraas, BF, sølv (bildet)

U15 Herrer
Alexander Burum-Auensen, NJF, sølv

U20 Herrer
Ferdinand Eliassen, BYF, sølv
Emil Friis Ruud, BYF, bronse
Arthur Grosse, NJF, bronse

U17 Damer
Vilde Tengesdal, BF, bronse

U17 Herrer
Benjamin Dahlbo, NJF, bronse

U13 Mix
Alexander Malvik, OF, gull

Se alle resultatene her.


BARTOSZ SOM ROLLEMODELL

Postet av Norges Fekteforbund den 19. Sep 2017


Portrettet av Bartosz Piasecki er en del av fotoutstillingen  "OXLO Champions - Portretter av flerkulturell ungdom", i Rådhusgalleriet i Oslo Rådhus. Bildene av ham er tatt av fotografen Nancy Bundt.

OXLO Champions er et fotoprosjekt i regi av Enhet for mangfold og integrering - OXLO (EMI) i Oslo Kommune.  Prosjektet skal synliggjøre og løfte frem unge i Oslo mellom 16 og 30 år som tilhører en eller flere minoritetsgrupper, og som på ulike måter har utmerket seg som rollemodeller for andre.

Bartosz flyttet fra Polen i mars 1989 som toåring da hans far, Mariusz Piasecki ble ansatt som fektetrener på Bygdø Fekteklubb, og senere som landslagssjef og generalsekretær i Norges Fekteforbund.

MERITTER

  •   Sølv i Olympiske leker i London 2012
  •   Bronse i Europeiske leker i Baku 2015
  •   Bronse i U23 Europamesterskap i Debrecen 2009
  •   Norgesmester og kongepokalvinner 2011 og 2012
  •   Nordisk mester 2012, 2013, 2014 og 2016

23 kandidater blitt plukket ut til å bli portrettert og intervjuet, fordelt på fem profesjonelle fotografer. Tekst og bilde vil bli stilt ut i flere ulike utstillinger frem til mars 2018. Utstillingen i Oslo Rådhus vil stå frem til torsdag 28. september.

Ved å vie en utstilling til disse viktige rollemodellene ønsker OXLO Champions å bidra til at enda flere ungdommer med minoritetsbakgrunn velger å engasjere seg og stå frem med sitt budskap, i håp om å styrke deres stilling i samfunnet og bidra til å skape et større "vi".

Norges Fekteforbund støtter dette initiativet, og oppfordrer alle som har mulighet til å se utstillingen. 

Les mer om utstillingen og åpningstidene her. 

STOR NORSK TROPP MED GODE RESULTATER I UPPSALA

Postet av Norges Fekteforbund den 18. Sep 2017

Det var hele 65 norske starter i helgens tradisjonelle Uppsala Cup i Sverige. Flest medaljer gikk til Bergens Fekteklubb, mens Elias Draugedalen fra Nøtterøy Fekteklubb (på bildet) og Aleksander Malvik kapret to norske gullmedaljer.

NF gratulerer medaljevinnerne, og takker alle fekterne og de norske dommerne for god innsats!

MEDALJEVINNERNE:
Elias Draugedalen, NØF, gull i Herrer U15 (bilde)
Aleksander Malvik, OFK, gull i Herrer U13
Alexander Burum-Auensen, NJF, sølv i Herrer U15 (bilde)
Jiayi Wen, BF, sølv i Damer U15
Christoffer Stormark, BF, sølv i Herrer Kadett
Vilde Tengesdal, BF, bronse i Damer Kadett og i Damer U15
Fabian Alfheim, BF, bronse i Herrer Junior

Se alle resultatene her
LUUK HAZES GÅR TIL NJÅRD FEKTING

Postet av Norges Fekteforbund den 13. Sep 2017

Styret har vedtatt å gi Luuk Hazes dispensasjon fra reglementet ved klubbovergang under kalenderåret, slik det er anledning til i regelverket, når dette er knyttet til flytting. Det er likefult en karantenetid på 3 måneder fra tidspunkt for søknad.  Luuk flytter til Oslo fra Molde og vil fremover representere Njård Fekting.   


VELLYKKET TRENINGSSAMLING I OSLO

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Sep 2017

Norges Fekteforbund arrangerte i helgen treningssamling for junior- og kadettfektere i Njård Fekting sine treningslokaler.

Til sammen 23 fektere fra Bergens FK, Bygdø FK, Kristiansund FK, Njård FK , Nøtterøy FK og Stavanger FK deltok på samlingen, som varte fra fredag til og med søndag.

Målet var både å samle  topp og bredde til trening i forkant av en ny sesong, og å forberede fekterne som skal delta på Nordisk Mesterskap i Haapsalu om to uker.

Fekterne gjennomførte fysisk basistrening, tekniske fekteøvelser og kamptrening. Blant annet besøkte Wojtek Lubieniecki fra Polen (nr. 12 på juniorverdensrankingen) samlingen, og bidro med god sparring. Samlingen inneholdt også hyggelig samvær med pizza, og markering av Word Fencing Day på lørdag.

Samlingen ble ledet av Frederic Roqueta og Fredrik Backer fra Njård Fekting. Forbundet takker fekterne for god innsats, og trenerne for et bra opplegg! 

På fotoet er, foruten trenerne, en del av fekterne som fotografen klarte å samle før en etterlengtet dusj og avreise.

EKSTRAORDINÆRT FEKTETING 21. OKTOBER

Postet av Norges Fekteforbund den 7. Sep 2017

Etter at to styremedlemmer trakk seg fra styret består det gjenværende styret av President og ett styremedlem. Styret er ikke vedtaksføre i henhold til NIFs lov, og et tilstrekkelig antall klubber har krevd ekstraordinært Ting med valg av nytt styre.

Styret har derfor sendt invitasjon for et ekstraordinært Fekteting lørdag 21. oktober kl. 12 i Oslo / Gardermoen. Endelig sted avklares senere. Formell innkalling med nødvendige dokumenter vil bli sendt klubbene senest 14 dager før tinget. Det er styrets ønske om at flest mulig klubber sender representanter. Norges Fekteforbund vil derfor dekke nødvendige og dokumenterte utgifter for hver stemmeberettiget representant for opptil 2500 kr. 

Klubbene må formelt i styremøter utnevnte sine representanter med stemmerett. Antall stemmer for hver klubb, basert på Norges Fekteforbunds lov, og antall aktive medlemmer på sist oppdatert medlemsregistrering blir snarlig meddelt hver klubb. Klubbene vil bli bedt om å sende inn skjema for hvem som er deres representanter. 

Nedenfor finnes lenker til prtokoll fra siste styremøte med styrets vurderinger rundt det ekstraordinære Tinget, samt lenke til styrets invitasjon som inneholder mer praktisk informasjon, blant annet hva som kreves av klubbene og deres representanter for deltakelse og stemmerett på Tinget. Disse dokumentene er også sendt ut til alle klubbene fra styreleder.

Les innkallingen her

Valgkomiteens innstilling her

Last ned fullmaktsskjema her

Les om invitasjonen her

Les protokoll fra siste styremøtet her
 

 

 

 

 
WORLD FENCING DAY

Postet av Norges Fekteforbund den 1. Sep 2017


Word Fencing Day er et initiativ fra det internasjonale fekteforbundet, Fédération Internationale d'Escrime (FIE) for å feire fektesportens bidrag til idrett, kultur og historie. 

Norges Fekteforbund oppfordrer alle norske fektere til å bidra til å promotere fektesporten under årets motto: ‘Fencing Together, Universal Fencing’, på lørdag 9. september,

Dette gjøres ved å delta på den globale kampanjen der fektere fra hele verden deler foto og videoer på sosiale medier merket med #FencingDay og #AllForFencing.    

Du kan lese mer om feiringen på FIEs hjemmeside

 

 
NF LANSERER UNGDOMSSERIEN

Postet av Norges Fekteforbund den 23. Aug 2017

 

 

Norges Fekteforbund igangsetter fra høsten 2017 en ny konkurranseserie for ungdommer, kalt Ungdomsserien. Serien er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som regionale konkurranser i fire ulike klubber i Østlandsområdet.

NFs sportslige leder, Bartosz Piasecki ønsker at Ungdomsserien skal være uhøytidelig, men samtidig gi spennende opplevelser, og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser.  

Les mer om påmelding og informasjon om Ungdomsserien her.
NYE STEVNEREGLER IMPLEMENTERES

Postet av Norges Fekteforbund den 22. Aug 2017

Norsk fekting har lenge slitt med å skaffe nok dommere til nasjonale og internasjonale mesterskap. Norges Fekteforbund (NF) har satt opp dommerkurs, men har måttet vurdere ytterligere tiltak for å utdanne flere dommere, og for at flere kvalifiserte dommere dømmer.

På bakgrunn av råd fra dommerutvalget, vedtok styret 10. mai 2017 å iverksette flere tiltak. Vedtakene innebar at styret i styremøtet 14. juni også vedtok nye stevneregler hvor endringene er implementert. De nye stevnereglene innebærer endringer i dommerklassene, til NFs ansvar, og til ansvarsfordelingen mellom stevnearrangørene og fekteklubbene som har fektere med på stevnene.

To dommerklasser
Det er nå opprettet to dommerklasser. Det første er Regional dommerklasse som forutsetter kursdeltakelse på trinn 1 og 2 i NFs dommerutdanning, og til aktiv dømming på regionale stevner. Den andre dommerklassen; Nasjonal dommer, forutsetter bestått nasjonal dommereksamen.

Ansvarsfordeling
NF har delegert ansvaret for å organisere dommerkurs og eksamineringen til dommerkomiteen. Komiteen skal blant annet følge opp utdanningen, og presentere en dommerkursplan som en del av stevnekalenderen hvert år.

For øvrig inneholder de nye stevnereglene endrete krav til kvalifikasjoner for dømming i ulike mesterskap, og til hvor mange kvalifiserte dommere arrangøren og fekteklubbene må stille med i konkurransene. Reglene er dessuten klare på gebyrer for manglende pliktdommere.

Betaling til dommere
Fra kommende sesong har dommere dessuten krav på betaling fra stevnearrangørene. Det skal benyttes den samme satsen som NF benytter for dommeroppgaver i forbundsregi. Denne satsen er nå kr. 500,- per dag.

Erik Storelv, president i NF, er svært fornøyd med vedtaket:
"
Forbundet er opptatt av at norsk fekting utvikler flere kompetente dommere for å sikre god gjennomføring av stevner i Norge, og norske dommere i internasjonale stevner. Vi har lagt opp til en offensiv plan med flere dommerkurs som tilbys interesserte i klubbene. I tillegg vil det nå være krav til å utvikle dommerne, og betale kvalifiserte dommere for deres oppgaver i alle klubber som arrangerer stevner.  Vi mener dette vil bidra til en økt profesjonalisering av fektekonkurranser, og gi mer attraktive arrangementer for både fektere og publikum"

 

LENKE TIL NYE STEVNEREGLER 

 
VELLYKKET TRENINGSSAMLING I POLEN

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Aug 2017

Til sammen 32 fektere, både jenter og gutter i kadett- og juniorklassen fra fem ulike norske klubber har den siste uken gjennomført opptil fire treningsøkter hver dag på  Gdańska Szkoła Floretu i Polen.

Treningsleiren, som har blitt en tradisjon, inkluderte i år fektere fra klubber i hele landet og var årets sommerleir. I tillegg til trening, var det også sosiale ting på agendaen for å skape samhold mellom fekterne.

Norges Fekteforbund takker leder Samuil Kaminski og fektetrener Michal Adamek for en flott samling! 
NYE FEKTERE ØNSKES VELKOMMEN

Postet av Norges Fekteforbund den 10. Aug 2017

Sommeren er snart over, og fekteklubber over hele landet ønsker nye medlemmer velkommen. Sjekk ut hvilken klubb som ligger nærmest og når klubben arrangerer nybegynnerkurs eller annet som gjør det enkelt å begynne med fekting.

Trykk på denne lenken for å finne oversikt over fekteklubbene i Norge.
HOLD DEG SKADEFRI MED FEKTEFORBUNDET

Postet av Norges Fekteforbund den 26. Jun 2017

I samarbeid med Senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøyskole har Norges Fekteforbund utviklet et treningsprogram med øvelser for å unngå de mest vanlige belastningsskadene i fekting. Gjøres øvelsene regelmessig, kan dette halvere skaderisikoen.

Fekting er en trygg idrett med få akutte skader. Fektere er imidlertid utsatt for belastningsskader, som langvarige plager i knærne, lyskene, ryggen og skuldrene.

Treningsprogrammet med instruksjonsvideoer finnes på http://skadefri.no/idretter/fekting 

PROGRAM I TRE NIVÅER
Nettsiden inneholder informasjon om fekting og de mest vanlige skadene i sporten. Dessuten et fullt beskrevet treningsprogram med anbefalte øvelser. Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på det første nivået, er det på tide å gå videre til neste. Alle øvelsene er godt beskrevet og illustrert med videoer.

GRATIS APP
Øvelsene finnes også via en gratis App som kan nedlastes fra App Store. Denne appen har også blitt oversatt til engelsk, spansk, fransk, russisk, tysk og kinesisk, og brukes av utøvere over verden under navnet "Get Set". 

Norges Fekteforbund anbefaler alle fektere og trenere til å utnytte dette programmet og takker de som har bidratt inn i prosjektet.
NI NORSKE MEDALJER I MALMØ

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Jun 2017

Norske fektere vant to gull-, ett sølv- og seks bronsemedaljer i helgens Nordiske Mesterskap i kårdefekting i Malmø.

I seniorklassen ble det gullmedalje på klubblaget fra Bygdø Fekteklubb, bestående av Ferdinand Eliassen, Stian Herbern, Jens Sørum og Bartosz Piasecki. Individuelt ble det bronsemedaljer på Pia Albertson, Njård Fekting i dameklassen, og på Sturla Torkildsen, Njård Fekting og Zoltán Michael Kramarics, Bygdø Fekteklubb i herreklassen.

I veteranklassen for damer over 40 år vant Pia Albertson gull og Nina Steenland sølv. Begge fra Njård Fekting. Bronsemedalje ble det også på Gregor Gilfillan, Bygdø Fekteklubb i samme aldersklasse for menn. Bronsemedaljer ble det dessuten på Fredrik Luihn, Affekt Fekteklubb i aldersklassen over 50 år, og på Cord von Brandis, Stavanger Fekteklubb i aldersklassen over 60 år.

Syv norske klubber stilte med fektere, og det var flere gode plasseringer rett under pallen. Fullstendige resultater finnes HER

VI GRATULERER ALLE DE NORDISKE MESTERNE OG ARRANGØREN MED GOD STEVNEGJENNOMFØRING!

NYE UTTAKSKRITERIER

Postet av Norges Fekteforbund den 2. Jun 2017

Teknisk Komité har vedtatt nye uttakskriterier for kommende sesong, etter sommeren. Dette gjelder uttaket til internasjonale mesterskap, verdenscupstevner og til kvalifisering for landslagsgrupper. Les mer under "Toppidrett": http://www.fekting.no/p/24311/handlingsplaner
UNGDOMSLØFTET LANSERT

Postet av Norges Fekteforbund den 30. Mai 2017

Som særforbund i Norges Idrettsforbund skal Fekteforbundet og alle medlemsklubbene forholde seg til NIFs retningslinjer for ungdomsidrett.


Norges Idrettsforbund utviklet en egen nettside med 30 ulike reportasjer og filmer som gir råd og tips om god ungdomsidrett. Nettsiden har gode forslag til tiltak som inspirerer og motiverer ungdom til å være aktive i idretten lengre. På nettsiden forteller utøvere, trenere, foreldre og idrettslag hvordan de har løst utfordringene knyttet til ungdomsidrett.

Norges Fekteforbund oppfordrer alle fekteklubbene til å bruke nettsiden UNGDOMSLØFTET aktivt i sitt ungdomsarbeid.


FØRSTEMANN MED TRENER 2-UTDANNELSE

Postet av Norges Fekteforbund den 19. Mai 2017

Norges Idrettsforbund har utviklet et felles rammeverk for trenerutdanning i hele norsk idrett som heter Trenerløypa. Målet med utdanningen er å øke trenernes kompetanse slik at aktiviteten ute i klubbene blir så god som mulig. 

Særforbundene er selv ansvarlige for egne trenerutviklingskurs, og Norges Fekteforbund har tidligere fått tilpasset og godkjent Trener 1-utdanningen. Hittil har nærmere 70 personer fra ulike fekteklubber gjennomført dette kurset.

I 2017 sluttførte Norges Fekteforbund også Trener 2-kurset, og fikk dette godkjent av Norges Idrettsforbund i mars.

Invitasjoner til å delta på Trener 2-kurset ble distribuert til klubbene, men som den eneste deltakeren gratuleres Zoltán Michael Kramarics, trener på Bygdø Fekteklubb.

Norges Fekteforbund håper å komme i gang med et opplegg som tilbys alle fekteklubbene og deres klubbtrenere. Les mer om Trenerløypa her
NORDISK MESTERSKAP SABEL I NORGE

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Mai 2017

Kristiansand Fekteklubb har blitt tildelt Nordisk Mesterskap Sabel i 2017. Mesterskapet skal avholdes 14-15. oktober på Idda Arena på Grimsområdet i Kristiansand Kommune.

Hittil har det blitt fektet med sabel i Kristiansand og Molde Fekteklubb. I tillegg ble Stavanger Sabelklubb stiftet i april i 2017.

Sabel er, foruten kårde og florett, ett av tre våpengrener innenfor moderne sportsfekting. I Norge fektes det primært med kårde, og det har ikke vært avholdt et nordisk mesterskap i sabel i Norge siden 1964. Arrangørklubben håper derfor at mesterskapet skal gi norsk sabelfekting et løft.

Les mer om fektingens historie og om de ulike våpnene her

Les mer om mesterskapet her
UNGDOMSSAMLING

Postet av Norges Fekteforbund den 14. Mai 2017

Norges Fekteforbund arrangerte i helgen ungdomssamling for landets beste U15- og U13-fektere. 24 fektere fra 8 klubber var representert. Takk til alle fektere og trenere med en flott innsats.
NØTTERØY FEKTEKLUBB IMPONERTE

Postet av Norges Fekteforbund den 8. Mai 2017

(To av arrangørklubbens gullvinnere: F.v Emil og Elias Draugedalen)

Nøtterøy fekteklubb imponerte i helgens fektestevne på hjemmebane. I årets Nøtterøy Cup, som også markerte klubbens 30-års jubileum, leverte klubben både et godt arrangement og imponerende sportslige prestasjoner.

Med på stevnet deltok både barne- og ungdomsfektere, samt veteraner fra hele østlandsområdet. For første gang i Nøtterøy Fekteklubb sin historie vant klubbens fektere flest medaljer.

OBLIGATORISK RAPPORTERING TIL NIF

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Apr 2017

FREMDELES ER DET KLUBBER SOM IKKE HAR INNRAPPORTERT TIL IDRETTSREGISTERINGEN. DETTE MÅ GJØRES INNEN 30. APRIL FOR Å VÆRE EN DEL AV NIF OG HA KRAV PÅ ØKONOMISK STØTTE. EPOST OM DETTE ER SENDT TIL ALLE KLUBBENES EPOSTER PÅ NETTSIDEN. LES INFORMASJON OM RAPPORTERINGEN HER


NM I FEKTING

Postet av Norges Fekteforbund den 24. Apr 2017

Seierspallen fra for lagkampen for herrer; fra venstre Njård fekting, Bygdø fekteklubb og Bergens Fekteklubb. Foto: Fatstone TV

I helgen ble det99ende norgesmesterskapet i fekting arrangert på Bygdøhus i Oslo. Fektere fra hele landet deltok i spennende kamper på et arrangement med høyt nivå.

Mesterskapet, som ble arrangert av Bygdø Fekteklubb i samarbeid med Norges Fekteforbund, besto av individuelle konkurranser for seniorer og veteraner av begge kjønn, samt lagkonkurranser.

Idrettspresident Tom Tvedt overvar søndagens herrefinale og var imponert. Både det sportslige nivået, og nivået på arrangementet, gjorde et godt inntrykk.

– Det er et mål for meg som idrettspresident å være til stede der idretten faktisk drives. Min kjennskap til fekting er svært liten, og sikkert farget av barndommens Tre Musketerer og fekting med trepinner i skogen. Jeg hadde gledet meg til en solid korrigering, sier idrettspresidenten.

Han var spesielt imponert over at begge finalistene, Bygdøy Fekteklubb og Njård Fekting hadde ungdommer på laget.

- Til tross for at flere av de eldre fekterne har trappet ned, er det ingen tvil om at Norsk fekting i fremgang og at det kommer flere fektere som ønsker å ta over plassen etter vår OL-sølvmedaljør, Bartosz Piasecki, sier idrettspresidenten.

På Njård, som tapte med knapp margin i lagkonkurransen, stilte blant annet Benjamin Dahlbo. Til tross for sin alder på 15 år, hadde han kapret sølvmedaljen i lørdagens individuelle konkurranse. Han tapte med ett poeng mot klubbkamerat og regjerende norgesmester, Sturla Black Torkildsen fra Njård Fekting.

Deler av mesterskapet ble filmet og finalen og ble sendt live på Fatstone TV, en tv-avtale som Norges Fekteforbund er glad for. For de som ikke fikk sett finalen live, kan den fremdeles ses på fekteforbundets offisielle Facebookside: https://www.facebook.com/norgesfekteforbund/

- Dette gir oss muligheten til å nå ut og synliggjort med sporten vår til et bredere publikum, forteller generalsekretær i Norges Fekteforbund, Claes H. Bendiksen.
Tv-sendingen, som også ble streamet live hadde mange seere og vi håper dette kan være med på få flere til å ønske å begynne å fekte, sier Bendiksen. Uansett så ønsker vi alle nye fektere velkommen.

Etter finalen ble det utdelt medaljer og kongepokaler fra den individuelle konkurransen på lørdag. Vinner av dameklassen ble Caroline Piasecka, fra Bygdøy Fekteklubb og Sturla Blanck Torkildsen fra Njård Fekting. Norgesmesterskapet hadde totalt 107 individuelle starter og 18 lag.

Alle resultater finnes via denne lenken: http://engarde-service.com/files/nff/nm2017/
SE NM-FEKTING LIVE PÅ FATSTONE TV

Postet av Norges Fekteforbund den 19. Apr 2017

Fekteforbundet har inngått avtale med Fatstone TV om å vise fekting.

Selv om dette ikke er NRK eller TV2, er dette første gang vi har klart å inngå en slik avtale. Uansett så gir dette nye muligheter til å bli mer synlige overfor et ungt publikum på en «kul» TV-stasjon i fremgang.

Først ut er et studiointervju med Bartosz Piasecki og Ferdinand Eliassen. Dette vises i morgen 20. april kl. 11.00 og 21.00, samt 21. april kl. 07.00 og 17.00.

Neste sending blir kl. 15 på søndag og direktesendte lagfinaler i NM. Sendingen skal kommenteres av Zoltan Kramarics som har kommentert fekting for Eurosport i flere år.

Se pressemelding i forbindelse med NM-sendingen: HER
Resultater NM for Ungdom

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Mar 2017


Årets NM for Ungdommer ble arrangert 18. og 19. mars i Njårdhallen i Oslo. Samtidig ble det avholdt landsmesterskap for dem som var for unge til å delta på et NM.

Totalt var det 211 starter i de individuelle konkurransene og 17 lag deltok i lagkonkurransen for juniorer. Medaljene ble spredd ut over åtte klubber, med Bergens FK som den mestvinnende. Fekteforbundet merker seg dessuten prestasjonene i landsmesterskapet, der også fektere i fekteklubbene fra Nøtterøy og Nesodden imponerte. Fekteforbundet takker arrangøren, Njård Fekting for et godt arrangement.

MEDALJEOVERSIKT:

Se resultatene fra alle de individuelle konkurransene her.


Resultater Åpent Østlandsmesterskap

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Feb 2017

Hele 174 fektere fordelt i 10 klasser stilte til start i sesongens siste Norges Cup, arrangert på Bygdøhus i Oslo. Bergens Fekteklubb gjorde det best med 4 seiere og totalt 11 medaljer. Ellers er det svært gledelig at 9 ulike klubber vant medaljer.

KlubbGULLSØLVBRONSE
Bergens Fekteklubb434
Bygdø Fekteklubb226
Njård Fekting133
Molde Fekteklubb11
Nøtterøy Fekteklubb11
Kristiansund Fekteklubb1
Stavanger Fekteklubb 3
Tordenskiold Trondheim Fekteklubb 3
Oslo Fekteklub 1


Alle resultater finnes her: http://www.engarde-service.com/files/nff/nff/

Flere bilder finnes her: https://www.facebook.com/events/1821766584764789/p...
Åpent Østlandsk Mesterskap, 18. og 19. februar i Bygdøhus

Postet av Norges Fekteforbund den 19. Jan 2017

Informasjon om stevnet er sendt alle klubber og ligger tilgjengelig via Ophardt. Klubbene må ha bestilt og betalt nasjonale lisenser for 2017 for å kunne melde på fektere.

For øvrig må alle som driver med fekting ha denne lisensen, også barn under 13. For de yngste er lisensen gratis, men alle må registreres for å være dekket av idrettsforsikringen.

Les mer om lisens og fremgangsmåte for bestilling her

Klubbene melder på fekterne til konkurransen her


Vellykket treningssamling

Postet av Norges Fekteforbund den 9. Jan 2017

Til sammen 24 deltakere fordelt på Bergen Fekteklubb, Bygdøy Fekteklubb, Njård Fekting, Stavanger Fekteklubb, Nøtterøy Fekteklubb og Oslo Fekteklubb deltok på treningssamling i regi av Norges Fekteforbund 6-8. januar. Integrert i treningssamlingen var også dommerkurs.3 Kommentarer