Norges Fekteforbund ønsker å øke statusen og interessen for NorgesCupen. Det innføres derfor et nytt og eget stevne, kalt Fekteforbundets Masters. Dette blir et finalestevne hvor kun de åtte beste i ungdomsklassene deltar for å kåre vinnerne. 

Masters, som arrangeres i sin helhet av Norges Fekteforbund er uten startkontingenter. Konkurransen vil stå mellom de åtte fekterne som har samlet flest poeng i hver kjønn- og aldersklasse i de tellende stevnene i NorgesCupen og Norgesmesterskapet. Ved poenglikhet legges plasseringen i Norgesmesterskapet til grunn.

Fekteforbundets Masters skal avholdes som et eget stevne i mai og blir sesongens siste høydepunkt. Parallelt med stevnet er målet å arrangere andre sosiale og faglige samlinger for f.eks. tillitsvalgte i klubbene, foreldre og foresatte.


Konkurranseform

Masters gjennomføres for begge kjønn, i eldre ungdom (U15), kadett (U17) og for junior (U20). Det legges opp til to puljer med fire fektere i hver aldersklasse. Puljene settes opp bakgrunn av rangeringen fra de foregående Norgescupstevnene og Norgesmesterskapet.

Puljene foregår med fekting til 15 støt. Etter én puljerunde går de to beste fra puljen videre til semifinaler med direkte eliminasjon til 15 støt. I tillegg til diplomer, settes det opp vandrepokaler som graveres med navnet på vinnerne.


Tellende stevner inkl. NM

NorgesCupen, inkludert Norgesmesterskapet arrangeres over fem helger i sesongen 2022-2023. 

5-6 november 2022 – I: NC Vinterstøtet. Arrangør: Njård Fekting

26-27 november 2022 – II: NC Bergen Cup. Arrangør: Bergens Fekteklubb

21-22 januar 2023 – III: NC Siddis Cup. Arrangør: Stavanger Fekteklubb

11-12 mars 2023 – IV: NC Åpent Østlandsmesterskap. Arrangør: Bygdø Fekteklubb

25-26 mars 2023 – V: Norgesmesterskapet. Arrangør: Bergens Fekteklubb

13 mai 2023 – Norges Cup finalene 2022-2023. Arrangør: Norges Fekteforbund


LENKE TIL ALLE RANKINGLISTER