Ren utøver

Norges Fekteforbund følger NIFs lover og alle anbefalinger som gjøres for å unngå doping. Fekteforbundet ble dessuten sertifisert som Rent Særforbund i november i 2018.

Sertifiseringen innebærer at alle med verv, eller som er ansatt i Fekteforbundet skal ha gjennomført Ren utøver og kjenne Fekteforbundets handlingsplan mot doping.  

Dessuten skal alle utøverne som er på landslaget eller som representerer Norge, inkludert medisinsk og sportslig støtteapparat som reiser med landslaget ha gjennomført Ren utøver.Doping i fekting
Fekting er verken en typisk utholdenhetsidrett, eller en idrett som krever mye styrke. Det er derfor få tilfeller av bevisst doping i fektesporten. Allikevel finnes det en risiko for ubevisst doping. Dette kan forårsakes av legemidler som inneholder stoffer som står på dopinglisten, som brukes uten medisinsk fritak, eller av kosttilskudd ol. som kan inneholder forbudte og skadelige substanser. Dessuten kan både aktivt eller passivt inntak av ulike typer rusmidler på fest slå ut på dopingtester.

REN UTØVER
E-læringsprogrammet "Ren Utøver" gir grunnleggende antidopingopplæring. Gjennom syv korte moduler som tar for seg ulike temaer vil du bli møtt med verdibaserte videoer, oppgaver og fakta som vil sikre at du er innom det viktigste innen antidoping. Alle landslagsfektere skal, og alle aktivere fektere anbefales å gjennomføre "Ren Utøver".

Trykk på denne lenken for å gjennomføre Ren Utøver

Repetisjonsmodul for REN UTØVER
Mange har krav på seg om å gjennomføre Ren utøver årlig eller hvert annet år. Antidoping Norge har derfor utviklet en ny modul som gir mulighet for repetisjon for de som tidligere har gjennomført alle syv modulene av Ren Utøver - uten at de må gjennomføre hele kurset på nytt. Når repetisjonsmodulen er bestått vil dato for gjennomføringen av repetisjonsmodulen stå nederst på diplomet.

LES NFs HANDLINGSPLAN FOR FORBEYGGENDE ANTIDOPINGARBEID OG HANDLINGSPLAN HER

Mer informasjon om Fekteforbundets Antidopingarbeid finnes via denne lenken