INNKALLING MED SAKSLISTE TIL FEKTETING 26. MAI 2024

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Mar 2024

Styret i Norges Fekteforbund innkaller med dette til ordinært ting i Norges Fekteforbund søndag 26. mai 2024.

Årets særforbundsting i Norges Fekteforbund avholdes søndag 26. mai på Meet Ullevål Stadion. Registreringen starter kl. 10:00, og tinget kl. 11:00

Vennligst benytt inngang D i handlegaten til møterom M6. Se veibeskrivelse her. Det blir skiltet med en bukk med logo ved inngangen. De som bor på Thon Hotell Ullevål kan gå direkte derfra inn fra 3. etasje.

Tingforhandlinger
Gjennomføring av tinget gjøres iht. til bestemmelsene i Lov for Norges Fekteforbund.

Innsending av saker
Innsending av saker gjøres til post@fekting.no innen 26. april.

Fullstendig saksliste og forslagene som skal behandles vil bli inkludert på denne siden innen 12. mai. 

Tingdokumenter
Av hensyn til miljøet vil vi ikke skrive ut lesekopier på tinget, og oppfordrer alle til å forholde seg til dokumentene digitalt. Ta med penn i tilfelle skriftlige valg. 

Saksliste Fektetinget 2024

Sakspapirer:

 • Foreslått forretningsorden Vedlegg 1
 • Årsrapport 2022 med regnskap, styrets beretning, styrets økonomiske beretning kontrollutvalgets beretning og revisors beretning Vedlegg 2
 • Regnskap 2023 Vedlegg 3
 • Styrets beretning og styrets økonomiske beretning 2023 Vedlegg 4
 • Kontrollutvalgets beretning 2023 Vedlegg 5
 • Revisors beretning 2023 Vedlegg 6
 • Styrets forslag til langtidsplan 2024 - 2028 med tilhørende budsjett Vedlegg 7
 • Valgkomiteen innstilling til styre med leder, nestleder, 3 styremedlemmer og 2 varamedlemmer Vedlegg 8
 • Valgkomiteens innstilling til kontrollutvalg med leder, 2 medlemmer og 1 varamedlem Vedlegg 8
 • Styrets forslag til valgkomite med leder, 2 medlemmer og 1 varamedlem Vedlegg 9


LAST NED SKJEMA FOR ENDRINGSFORSLAG HER


Det blir kun enkel servering med litt oppskåret frukt fra starten og noe å tygge rundt kl 1230 når det passer å ta en pause i tingforhandlingene. 

Delegater
Delegatfordelingen er beregnet utfra antall aktive medlemmer i siste registrerte samordnete rapportering til NIF. Den siste tilgjengelige er aktivitetstallene fra 2022. Fekteklubbene må formelt utnevnte sine representanter med stemmerett.

Vi ber om at klubbene fyller ut og returnerer delegatskjemaet innen 2. mai så det blir tid til å planlegge den praktiske avviklingen av tinget og lørdagens seminar for delegatene.

LAST NED DELEGATSKJEMA FOR FEKTETINGET 2024 HER

Klubbseminar lørdag 25. mai
Det vil bli avholdte et klubbseminar for delegatene på lørdag 25. mai på det samme sted som tinget blir avholdt. 

Seminaret vil blant annet dreie seg om status på norsk fekting og presentasjon av forslag til ny langtidsplan med tilhørende budsjett. Mange viktige saker vil bli diskutert her som en forberedelse til tinget. 

Det legges dessuten opp til en felles lunsjbuffet som blir en fin anledning til å prate litt uformelt sammen, så alle delegatene oppfordres til å delta. 

Seminaret starter kl. 11 slik at det skal være mulig å reise samme dag for å spare en overnatting. Endelig agenda til seminaret publiseres samtidig med saksdokumentene til tinget.

LAST NED AGENDA FOR KLUBBSEMINARET FOR DELEGATENE HER

Refusjon av reise- og oppholdskostnader
Delegatene gis full refusjon av nødvendige reise- og oppholdskostnader ved bruk av rimelige flyreiser og Fekteforbundets avtale med Thon Hotels for overnatting. Refusjonen utbetales mot fremviste kvitteringer via Expense. Mat og lokal transport refunderes ikke.

Hotell- og flybestilling
Thon Hotels gir Fekteforbundets klubber og medlemmene deres gunstige priser på overnatting. Vi anbefaler bruk av Thon Hotell Ullevål. Vennligst book hotell via epostadresse meetings@olavthon.no og referer til «SFA-avtalen»

Ved bestilling av fly anbefales SAS Sport. Disse billettene er rabatterte og mer fleksible for endringer. Ekstra bagasje som f.eks. fektebager er dessuten gratis. Les mer og book SAS-sportsbiletter via denne lenken.

Styret og administrasjonen ønsker vel møtt!
FLOTT BRONSEMEDALJE I STOCKHOLM

Postet av Norges Fekteforbund den 18. Mar 2024

F.v. Filip Broniszewski, Bygdø FK, Vilde Tengesdal og Tomas Geitung, Bergens FK, samt Bartosz Piasecki, Bygdø FK. Foto: Norges Fekteforbund.

FFF Fäktning Stockholm hadde i år samlet 78 herrer og 40 kvinner på årets tradisjonsrike stevne. Den beste norske plasseringen ble bronsemedalje til Bergensfekteren Vilde Tengesdal. Men også flere herrer kom i år høyt på resultatlisten.

Bergensfekteren Vilde Tengesdal fikk en flott 3. plass i helgens Challenge Eugène Fillol i Stockholm. I tillegg fikk Filip Broniszewski fra Bygdø FK 5. plass, Tomas Geitung fra Bergens FK 7. plass og Fekteforbundets sportsjef Bartosz Piasecki fra Bygdø FK 8. plass. 

Vi gratulerer alle sammen! 

Se alle resultater via denne lenken

Mye fekting
Det som skiller Challenge Eugène Fillol fra mange andre stevner er antall kamper. Konkurransen går over to dager, og puljene går over fire etapper. Første pulje gir ranking og plassering for neste puljerunde, og fra de neste puljene kvalifiserer kun vinneren seg til hovedtablået.

Hovedtablået fektes dessuten med repechage. Dette innebærer at fekterne som taper en kamp før kvartfinalen, får mulighet til å fekte seg inn igjen i konkurransen. Denne stevneformen gir derfor alle fekterne mye konkurranseerfaring, og setter ekstra store krav til utholdenhet og konsentrasjon.

Se informasjon og stream av finalene via denne lenken

Se bilder på FFF Fäktning Stockholm sin Facebookprofil

 
NASJONAL PARAIDRETTSKONFERANSE OG ÅPEN DAG FOR PARAFEKTING I TRONDHEIM

Postet av Norges Fekteforbund den 13. Mar 2024

Tordenskiold Trondheim Fekteklubb inviterer til Åpen Dag for parafekting i mars, og årets nasjonale paraidrettskonferanse avholdes i Trondheim i mai.

Den neste nasjonale paraidrettskonferansen arrangeres i Trondheim 22.-23. mai. Arrangør er Trøndelag idrettskrets / Paraidrettssenteret i Trøndelag i samarbeid med Norges idrettsforbund og Olympiatoppen.

Temaene vil være innen bredde, topp og forskning. Påmeldingsfristen er 25. mars.

Les mer om konferansen og finn påmeldingsinformasjon via denne lenken

Parafekting i Norge
Parafekting er en paralympisk gren som ble introdusert under de Paralympiske Lekene i Roma i 1960. Kvinner og menn konkurrerer i to ulike klasser avhengig av bevegelighet. Rullestolene er festet i spesielt tilpassete rammer på ordinære fektepister.

Lær mer om parafekting via denne lenken

Åpen dag for parafekting i Trondheim
Tordenskiold Trondheim Fekteklubb inviterer alle over 10 år til prøve parafekting tirsdag 19. mars kl. 1830-2000 i Trondheim Spektrum (hall E4).  

Les mer om gratistilbudet via denne lenken

Parafekting på Sunnaas 
Som et ledd i synliggjøring av parafekting presenteres også sporten for pasientene på rehabiliteringssenter. Blant annet på Sunnaas Sykehus der Fekteforbundet og Drammen FK presenterte parafekting 13. mars.
JEVNT I TOPPEN PÅ UNGDOMS-NM 2024

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Mar 2024

Årets Ungdoms-NM hadde både god deltakelse og mange spennende kamper. Foto: Bergens FK.

Årets Ungdoms-NM ble i helgen arrangert i Stavanger Fektesal. Fektere fra åtte fekteklubber deltok, og alle klubbene er representert i medaljestatistikken.

Fektere fra åtte klubber stilte til start på årets mesterskap i kårdefekting. De individuelle konkurransene hadde 144 starter, og 18 lag deltok i lagkonkurransen. 

Det var jevnt nivå og mange spennende kamper. Fektere fra fem klubber ble Norgesmestere, og alle klubbene hadde fektere på premiepallen. 

Tre klubber utmerker seg
Bergens FK, Njård Fekting og Bygdø FK topper medaljestatistikken med hensyn til antall medaljer. Fekterne fra Bergen og Njård vant flest medaljer i edelt metall, men fekterne fra både arrangørklubben Stavanger FK og ikke minst Drammen FK hevdet seg godt.

Norges Fekteforbund gratulerer både de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne! Vi takker også teknisk arrangør Stavanger FK med alle de frivillige som bisto i avviklingen av mesterskapet!     

Norgesmestere individuelt

 • U20 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK og Emilis Krasikovas, Stavanger FK
 • U17 år: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK og Martin Aleksander Vik, Njård Fekting
 • U15 år: Zion Lundesgaard, Drammen FK og Abel Austbø Dahle, Njård Fekting
 • U13 år: India Aarseth, Njård Fekting og Kristian Husemoen-Zhang, Drammen FK

Norgesmestere lag under 20 år

 • Jenter: Bergens FK (Vlada Osharova, Vilde Tengesdal og Ada Sofie Gildernes)
 • Gutter: Bygdø FK (Vladislav Hunchenko, Viktor Jarl Hagen Breivik, David Fall og Inge Sørum)

Se alle resultatene via denne lenken

Medaljeoversikt
Alle de deltakende fekteklubbene er representert i medaljestatistikken. Rangeringen etter antall medaljer i edelt metall, viser at også mindre fekteklubber hevdet seg i årets NM.

FekteklubbGullSølvBronseTotalt
Njård Fekting33410
Bergens FK32510
Drammen FK2

2
Bygdø FK1449
Stavanger FK1124
Titan FK

11
Oslo FK

11
Bekkestua Fekting

1
1

Landsstevne
Parallelt med norgesmesterskapet arrangerte Stavanger FK et landsstevne for de som er for unge til å delta i et norgesmesterskap. Her deltok 17 fektere fra fem fekteklubber. 

Vi gratulerer Sofia Espedal, Stavanger FK og Edward Fontain, Bekkestua Fekting med gullmedaljene!

Se alle resultatene fra landsstevnet via denne lenken

Den nye generasjonen fektere på Landsstevnet som ble arrangert parallelt med årets Ungdoms- NM. Foto: Stavanger FK.

Bankett
I tillegg til en betjent kiosk med god mat og drikke, organiserte Stavanger FK en åpen bankett med felles middag på Peppes Pizza etter lørdagens konkurranse. Hele 100 personer fra alle fekteklubbene deltok.

Deling av bilder og film
Det er flott at mange fekteklubber har publisert bilder med gratulasjoner av klubbmedlemmene på egne nettsider og profiler i sosiale medier. Vi oppfordrer flest mulig, også både fekterne selv og deres foresatte, til å dele bilder og film på sosiale medier.

Gjerne også til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Fekteforbundet minner om Retningslinjer for publisering av bilder og film (idrettsforbundet.no) og om at film og bilder av barn også kan gjøres i den lukkete norske Facebook gruppen Fektebilder. I denne gruppen finnes det også mye fint fra treningssamlinger, stevner og mesterskap i inn- og utland.
VÅRSTØTET 2024

Postet av Norges Fekteforbund den 4. Mar 2024

Ett av flere flotte bilder fra årets Vårstøtet i Njårhallen. Foto: Tom Helge Vik.

Denne helgen ble det årlige Vårstøtet arrangert i Njårdhallen. Dette var årets første, og det tredje stevnet i sesongens Ungdomsserie.

Vårstøtet 2024, som ble avholdt på lørdag hadde hele 101 starter fra 10 fekteklubber. Dette innebærer både en økning i antall starter og i antall deltakende klubber. I tillegg er det også positivt at også fektere fra en svensk fekteklubb deltok.

Sammen med frivillige fra arrangørklubben Njård Fekting, bidro Fekteforbundets administrasjon sammen med pliktdommere for en god stevnegjennomføring, og godt tilbud av godt mat og drikke til både tilskuere og deltakerne.

Klassevinnere
Fektere fra hele åtte klubber fikk medaljer. Vi gratulerer alle sammen, og ikke minst følgende klassevinnere: 

 • U-17 år: Signe Olympia Stokkke og Vladislav Hunchenko (Bygdø FK)
 • U-15 år: Sofia Rozanova og Abel Dahle (Njård Fekting)
 • U-13 år: India Aarseth (Njård Fekting) og Alexander Mørch Hellkås (Bygdø FK)

I tillegg ble det arrangert konkurranse for de under 11 år med deltakermedaljer til alle.

Alle resultater finnes via denne lenken.

Ungdomsserien 2023/24
I norsk fekting defineres Norgesmesterskap og Norgescupstevner som nasjonale konkurranser. Norges Fekteforbund igangsatte høsten 2017 en ny regional konkurranseserie for ungdommer, kalt Ungdomsserien som gjennomføres som regionale konkurranser i fire ulike klubber i Østlandsområdet.

Ungdomsserien skal være uhøytidelig, men også gi spennende opplevelser og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser.

Sesongens siste stevne i Ungdomsserien skal arrangeres av Njård Fekting i forbindelse med Bogstaddagene. Enn så lenge er det ikke avklart når dette blir. Mer informasjon om Ungdomsserien her.

Deling av bilder og film
Det er flott at mange fekteklubber har publisert bilder med gratulasjoner av klubbmedlemmene på egne nettsider og profiler i sosiale medier. Vi oppfordrer flest mulig, også både fekterne selv og deres foresatte, til å dele bilder og film på sosiale medier.

Gjerne også til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Fekteforbundet minner om Retningslinjer for publisering av bilder og film (idrettsforbundet.no) og om at film og bilder av barn også kan gjøres i den lukkete norske Facebook gruppen Fektebilder. I denne gruppen finnes det også mye fint fra treningssamlinger, stevner og mesterskap i inn- og utland.
VM-UTTAK AV JUNIORER OG KADETTER

Postet av Norges Fekteforbund den 1. Mar 2024

F.v: Julius Edelmann, Alexander Allport Fossum, Vilde Tengsdal, Martin Aleksander Vik, Ada-Sofie Gildenes og reiseleder Filip Broniszewki. Foto: Norges Fekteforbund. 

Fekteforbundet har nå tatt ut fekterne som skal representere Norge i årets Junior- og kadett-VM i Saudi-Arabia.

Junior- og Kadett-VM 2024 avholdes i Riyadh, Saudi-Arabia med start 15. april. Basert på vedtatte uttakskriterier er følgende junior- og kadettfektere tatt ut:

 • Vilde Tengsdal (Bergens Fekteklubb)
 • Ada-Sofie Gildenes (Bergens Fekteklubb)
 • Martin Aleksander Vik (Njård Fekting)
 • Alexander Allport Fossum (Bygdø Fekteklubb)
 • Julius Edelmann (Bergens Fekteklubb)

Fekteforbundets reiseleder blir Filip Broniszewki.

Vi gratulerer fekterne med uttaket og ønsker alle lykke til!

Les mer uttaket via denne lenken

Les mer om årets junior- og kadett-VM via denne lenken

Følg resultatene her

Live streaming