Norges Fekteforbund ønsker å øke statusen og interessen for NorgesCupen. Det innføres derfor et nytt og eget stevne, kalt Fekteforbundets Masters. Dette blir et finalestevne hvor kun de åtte beste i ungdomsklassene deltar for å kåre vinnerne. 

Masters, som arrangeres i sin helhet av Norges Fekteforbund er uten startkontingenter. Konkurransen vil stå mellom de åtte fekterne som har samlet flest poeng i hver kjønn- og aldersklasse i de tellende stevnene i NorgesCupen og Norgesmesterskapet. Ved poenglikhet legges plasseringen i Norgesmesterskapet til grunn.

Fekteforbundets Masters skal avholdes som et eget stevne i mai og blir sesongens siste høydepunkt. Parallelt med stevnet er målet å arrangere andre sosiale og faglige samlinger for f.eks. tillitsvalgte i klubbene, foreldre og foresatte.


Konkurranseform

Masters gjennomføres for begge kjønn, i eldre ungdom (U15), kadett (U17) og for junior (U20). Det legges opp til to puljer med fire fektere i hver aldersklasse. Puljene settes opp bakgrunn av rangeringen fra de foregående Norgescupstevnene og Norgesmesterskapet.

Puljene foregår med fekting til 15 støt. Etter én puljerunde går de to beste fra puljen videre til semifinaler med direkte eliminasjon til 15 støt. I tillegg til diplomer, settes det opp vandrepokaler som graveres med navnet på vinnerne.


Tellende stevner inkl. NM

NorgesCupen, inkludert Norgesmesterskapet arrangeres over fem helger i sesongen 2023-2024. 

16-17 september 2023 – I: NC Siddis Cup. Arrangør: Stavanger Fekteklubb

4-5 november 2023 – II: NC Vinterstøtet. Arrangør: Njård Fekting

25-26 november 2023 – III: NC Bergen Cup. Arrangør: Bergens Fekteklubb

3-4 februar 2024 – IV: NC Åpent Østlandsmesterskap. Arrangør: Bygdø Fekteklubb

9-10 mars 2024 – V: Norgesmesterskapet. Arrangør: Stavanger Fekteklubb

1 juni 2024 – Norges Cup finalene 2023-2024. Arrangør: Norges Fekteforbund


LENKE TIL ALLE RANKINGLISTER