OSLO CUP OG NORDIC CHALLENGE 2023

Postet av Norges Fekteforbund den 16. Aug 2023

Årets Oslo Cup, som arrangeres 28 – 29 oktober, avslutter den nordiske konkurranseserien Nordic Challenge som i år har over 40 000 kroner i premiepotten.

Oslo Cup, med Bygdø FK som teknisk arrangør, er norsk fekting årlige stormønstring. Stevnet fikk status som et satelittstevne i verdenscupen for 20 år siden, men holdes i likhet med de andre tilsvarende stevnene i Norden i år utenfor verdenscupen for å unngå russisk og belarusisk deltakelse. 

Disse stevnene har imidlertid gått sammen i et eget Nordic Challenge med pengepremier for å opprettholde deltakerinteressen.

Stevneplan for Nordic Challenge 2023
Årets Nordic Challenge består av fire stevner, i fire ulike land med både dame og herreklasse.

  1. 16. og 17. september: Challenge Bernadotte, Stockholm, Sverige
  2. 23. og 24. september: Kupittaa Tournament, Turku/Åbo, Finland
  3. 7. oktober: Nordiska Mästerskapen, Kääriku, Estland
  4. 28. og 29. oktober: Oslo Cup, Norge

Prispenger i både dame- og herreklassen
For øke interessen for stevnene er det satt opp pengepremier for de beste sammenlagt i både dame og herreklassen.

  • Førsteplass:        1 000 Euro
  • Andreplass:           700 Euro
  • Tredjeplass:          300 Euro

Sammenlagtvinnerne vil være den fekteren i dame- og herreklassen som har det laveste sammenlagte plasseringsnummeret etter alle stevene. En ikke-start regnes som antall deltakere +1. Ved likt resultat etter alle fire stevner vinner den med flest førsteplasser, eventuelt antall andreplasser etc. Ved eksakt likt resultat avgjør plasseringen i Oslo Cup.

Påmelding på alle stevnene gjøres klubbvis via Ophardt. Deltakerne trenger kun nasjonal, og ikke internasjonal lisens for å delta.

Selv om Oslo Cup i år holdes utenfor verdenscupen, håper vi på stor deltakelse og at våre beste fektere får mulighet til å få vist seg frem mot internasjonale fektere på hjemmebane, og de mindre erfarne får stimulans og impulser til videre utvikling.