VÅRSTØTET 2024

Postet av Norges Fekteforbund den 4. Mar 2024

Ett av flere flotte bilder fra årets Vårstøtet i Njårhallen. Foto: Tom Helge Vik.

Denne helgen ble det årlige Vårstøtet arrangert i Njårdhallen. Dette var årets første, og det tredje stevnet i sesongens Ungdomsserie.

Vårstøtet 2024, som ble avholdt på lørdag hadde hele 101 starter fra 10 fekteklubber. Dette innebærer både en økning i antall starter og i antall deltakende klubber. I tillegg er det også positivt at også fektere fra en svensk fekteklubb deltok.

Sammen med frivillige fra arrangørklubben Njård Fekting, bidro Fekteforbundets administrasjon sammen med pliktdommere for en god stevnegjennomføring, og godt tilbud av godt mat og drikke til både tilskuere og deltakerne.

Klassevinnere
Fektere fra hele åtte klubber fikk medaljer. Vi gratulerer alle sammen, og ikke minst følgende klassevinnere: 

  • U-17 år: Signe Olympia Stokkke og Vladislav Hunchenko (Bygdø FK)
  • U-15 år: Sofia Rozanova og Abel Dahle (Njård Fekting)
  • U-13 år: India Aarseth (Njård Fekting) og Alexander Mørch Hellkås (Bygdø FK)

I tillegg ble det arrangert konkurranse for de under 11 år med deltakermedaljer til alle.

Alle resultater finnes via denne lenken.

Ungdomsserien 2023/24
I norsk fekting defineres Norgesmesterskap og Norgescupstevner som nasjonale konkurranser. Norges Fekteforbund igangsatte høsten 2017 en ny regional konkurranseserie for ungdommer, kalt Ungdomsserien som gjennomføres som regionale konkurranser i fire ulike klubber i Østlandsområdet.

Ungdomsserien skal være uhøytidelig, men også gi spennende opplevelser og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser.

Sesongens siste stevne i Ungdomsserien skal arrangeres av Njård Fekting i forbindelse med Bogstaddagene. Enn så lenge er det ikke avklart når dette blir. Mer informasjon om Ungdomsserien her.

Deling av bilder og film
Det er flott at mange fekteklubber har publisert bilder med gratulasjoner av klubbmedlemmene på egne nettsider og profiler i sosiale medier. Vi oppfordrer flest mulig, også både fekterne selv og deres foresatte, til å dele bilder og film på sosiale medier.

Gjerne også til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Fekteforbundet minner om Retningslinjer for publisering av bilder og film (idrettsforbundet.no) og om at film og bilder av barn også kan gjøres i den lukkete norske Facebook gruppen Fektebilder. I denne gruppen finnes det også mye fint fra treningssamlinger, stevner og mesterskap i inn- og utland.