JEVNT I TOPPEN PÅ UNGDOMS-NM 2024

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Mar 2024

Årets Ungdoms-NM hadde både god deltakelse og mange spennende kamper. Foto: Bergens FK.

Årets Ungdoms-NM ble i helgen arrangert i Stavanger Fektesal. Fektere fra åtte fekteklubber deltok, og alle klubbene er representert i medaljestatistikken.

Fektere fra åtte klubber stilte til start på årets mesterskap i kårdefekting. De individuelle konkurransene hadde 144 starter, og 18 lag deltok i lagkonkurransen. 

Det var jevnt nivå og mange spennende kamper. Fektere fra fem klubber ble Norgesmestere, og alle klubbene hadde fektere på premiepallen. 

Tre klubber utmerker seg
Bergens FK, Njård Fekting og Bygdø FK topper medaljestatistikken med hensyn til antall medaljer. Fekterne fra Bergen og Njård vant flest medaljer i edelt metall, men fekterne fra både arrangørklubben Stavanger FK og ikke minst Drammen FK hevdet seg godt.

Norges Fekteforbund gratulerer både de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne! Vi takker også teknisk arrangør Stavanger FK med alle de frivillige som bisto i avviklingen av mesterskapet!     

Norgesmestere individuelt

  • U20 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK og Emilis Krasikovas, Stavanger FK
  • U17 år: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK og Martin Aleksander Vik, Njård Fekting
  • U15 år: Zion Lundesgaard, Drammen FK og Abel Austbø Dahle, Njård Fekting
  • U13 år: India Aarseth, Njård Fekting og Kristian Husemoen-Zhang, Drammen FK

Norgesmestere lag under 20 år

  • Jenter: Bergens FK (Vlada Osharova, Vilde Tengesdal og Ada Sofie Gildernes)
  • Gutter: Bygdø FK (Vladislav Hunchenko, Viktor Jarl Hagen Breivik, David Fall og Inge Sørum)

Se alle resultatene via denne lenken

Medaljeoversikt
Alle de deltakende fekteklubbene er representert i medaljestatistikken. Rangeringen etter antall medaljer i edelt metall, viser at også mindre fekteklubber hevdet seg i årets NM.

FekteklubbGullSølvBronseTotalt
Njård Fekting33410
Bergens FK32510
Drammen FK2

2
Bygdø FK1449
Stavanger FK1124
Titan FK

11
Oslo FK

11
Bekkestua Fekting

1
1

Landsstevne
Parallelt med norgesmesterskapet arrangerte Stavanger FK et landsstevne for de som er for unge til å delta i et norgesmesterskap. Her deltok 17 fektere fra fem fekteklubber. 

Vi gratulerer Sofia Espedal, Stavanger FK og Edward Fontain, Bekkestua Fekting med gullmedaljene!

Se alle resultatene fra landsstevnet via denne lenken

Den nye generasjonen fektere på Landsstevnet som ble arrangert parallelt med årets Ungdoms- NM. Foto: Stavanger FK.

Bankett
I tillegg til en betjent kiosk med god mat og drikke, organiserte Stavanger FK en åpen bankett med felles middag på Peppes Pizza etter lørdagens konkurranse. Hele 100 personer fra alle fekteklubbene deltok.

Deling av bilder og film
Det er flott at mange fekteklubber har publisert bilder med gratulasjoner av klubbmedlemmene på egne nettsider og profiler i sosiale medier. Vi oppfordrer flest mulig, også både fekterne selv og deres foresatte, til å dele bilder og film på sosiale medier.

Gjerne også til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Fekteforbundet minner om Retningslinjer for publisering av bilder og film (idrettsforbundet.no) og om at film og bilder av barn også kan gjøres i den lukkete norske Facebook gruppen Fektebilder. I denne gruppen finnes det også mye fint fra treningssamlinger, stevner og mesterskap i inn- og utland.