VINNERNE AV NORGESCUPEN KÅRET

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Jun 2024

F.v: Liv Marhaug, Abel Austbø Dahle, Kristina Osharova, Alexander Allport Fossum, Vilde Tengesdal, Inge Sørum og Bartosz Piasecki, sportsjef i Norges Fekteforbund. 

Vinnerne av sesongens Norgescup ble kåret under lørdagens Mastersfinaler i Bygdøhus.

For å øke statusen og interessen for Norgescupen, innførte Fekteforbundet et nytt og annerledes stevne, kalt Fekteforbundets Masters i 2022. 

Dette er et finalestevne hvor kun de åtte høyeste rangerte fekterne i ungdomsklassene deltar for å kåre sesongvinnerne av Norgescupen.

Annerledes konkurranseformat
I motsetning til i de ordinære stevnene i Norgescupen, har Fekteforbundets Masters en annerledes format. 

Basert på rangeringen fra de foregående Norgescupstevnene og Norgesmesterskapet, inndeles fekterne i puljer av fire i hver aldersklasse. 

Det fektes til15 støt i puljene. Etter én puljerunde går de to beste fra hver pulje videre til semifinaler og deretter finaler med direkte eliminasjon til 15 støt. 

Vinnerne i Norgescupen sesongen 2023/24
Vi gratulerer følgende fektere som i tillegg til diplom, pokal og utstyr, ble vinnernes navn inngravert i vandrepokalene:

  • U20 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK og Inge Sørum, Bygdø FK
  • U17 år: Kristina Osharova, Bergens FK og Alexander Allport Fossum, Bygdø FK
  • U15 år: Liv Marhaug, Bergens FK og Abel Austbø Dahle, Njård Fekting

Treningssamling
På søndag arrangerte Fekteforbundet en treningssamling for Utviklingsgruppen og deltakerne i lørdagens Mastersfinaler. Totalt 30 fektere fikk oppleve en samling med variert innhold med vekt på det sosiale.

Til tross for 27 grader og strålende solskinn, var det diverse konkurranser. Alt fra kims lek, puslespill, hoppetau og løping på idealtid før samlingen ble avsluttet med en velfortjent is.