ÅRETS FØRSTE TRENINGSSAMLING FOR UTVIKLINGSGRUPPEN

Postet av Norges Fekteforbund den 30. Jan 2023

Lars Rune Haslestad fra Olympiatoppen Øst ledet en treningsøkt og holdt foredrag om målrettet fysisk trening og føring av treningsdagbok. Foto: Norges Fekteforbund.

Fekteforbundet arrangerte i helgen samling for fekterne i Utviklingsgruppen. Dette var årets første, og sesongens fjerde samling for fekterne som er tatt ut til å være med i Fekteforbundets satsing på unge talenter fra hele landet.

Treningssamlingen ble avholdt hos Njård Fekting, og ledet av de innleide klubbtrenerne Anatolij Gerej fra Njård Fekting og Filip Broniszewski fra Bygdø Fekteklubb. I tillegg var både Fekteforbundets sportslige leder Bartosz Piasecki og utviklingsansvarlig Fredrik Backer tilstede på deler av samlingen.

Fordi Europamesterskapet for kadetter og juniorer nærmere seg, hadde samlingen mest fokus på fektetrening for å forberede fekterne som skal representere Norge.

Årets mesterskap arrangeres i Tallin, Estland. Juniorene skal fekte i perioden 25. -28. februar, og kadettene skal fekte i perioden 21. - 24. februar.

Les mer om Europamesterskapet via denne lenken

Besøk fra Olympiatoppen
Helgens samling hadde også besøk av Lars Rune Haslestad, fagkonsulent kraft/styrke og motorikk/ferdighetsutvikling på Olympiatoppen Østlandet. Han har en mastergrad fra Norges Idrettshøyskole og jobber også som fysisk trener i Drammen Håndballklubb.

I tillegg til å lede en fysisk treningsøkt, holdt han et foredrag om sammenhengen mellom god teknikk og fysisk trening i fekting. Han fokuserte dessuten på viktigheten av at alle har en treningsplan som samsvarer med hver enkelt fekter sin målsetting, og ikke minst føring av treningsdagbok for finne ut hva som gir ønsket effekt.

Økt oppfølging av trenere og fektere
Å fylle ut treningsdagbok regelmessig for å dokumentere treningsmengde er et av flere kriterier for å få være med i utviklingsgruppen. Denne består nå av 32 fektere fra Bygdø FK, Njård Fekting, Stavanger FK, Bergens FK og Oslo FK. 

Sportslig leder, Bartosz Piasecki følger opp fekterne månedlig for å vite at disse har trent nok i henhold til kriteriene for utviklingsgruppen. De som har glemt eller ikke ført regelmessig, får en ny mulighet fra 1. februar. Sammen med de andre kriteriene vil dette bli brukt som grunnlag for uttak til utviklingsgruppen for sesongen 2023/2024.

Fekteforbundet vil også følge opp fekternes klubbtrenere i deres arbeid treningsplaner, og er blant annet i gang med utviklingen av en utviklingstrapp og til relevante øvelser via det nyetablerte Trenerforumet.

Neste samling for utviklingsgruppen er 15-16 april.

Bilder fra samlinger og stevner
I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert flere flott bilder fra denne, og andre treningssamlinger. Dessuten fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.