PANGSTART PÅ NORGESCUPEN I NJÅRDHALLEN

Postet av Norges Fekteforbund den 7. Nov 2022

Fra kadettenes semifinale. F.v. Viktor Hagen og Franz Philip Pap Holmen. Foto: Norges Fekteforbund. 

Med 218 starter fra 12 fekteklubber var deltakelsen på Njård Fektings stevne, Vinterstøtet, tilbake på samme nivå som før pandemien. 

Årets Vinterstøtet hadde 10 klasser fordelt på begge kjønn med stor deltakelse. Det var til tider svært fullt på, og ved siden av fektepistene. Dette setter ekstra store krav til sikkerhet. Med like høy stevnedeltakelse på stevnene fremover, er det viktig at det er tilstrekkelig med kvalifiserte dommere.

Allikevel ble konkurransen gjennomført uten store forsinkelser. Som vanlig stilte dessuten frivillige opp og drev café med både mat og drikke for både tilskuere og fektere.

Vinnere fra seks fekteklubber
Fekter fra seks ulike klubber ble vinnere i Vinterstøtet. Vi gratulerer følgende personer med seieren: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK, Senior- og U17-årsklassen), Karl Harmenberg, FFF Stockholm, Seniorklassen, Tone Karstensen, Bergens FK og Aleksander Malvik, Njård Fekting i U20-årsklassene, Franz Philip Pap Holmen, Bygdø FK i U17-årsklassen, Zion Lundesgaard, Drammen FK, og Kristoffer Mikael Solvikaas, Bygdø FK i U15-årsklassene, Liv Marhaug, Bergens FK og Yahia Alizadah, Titan FK i U13-årsklasene.

Tilbud for de yngste
Njård Fekting hadde også et tilbud for de som er for unge til å delta i Norgescupen. Alle de 11 fekterne som deltok, er vinnere. Dette lover godt for fremtiden!

Alle resultater finnes via denne lenken.

Masters
Vinterstøtet var første NC-stevne sesongen 2022/2023 og teller dermed i Masters-serien. Finalene for de åtte beste fekterne i alle aldersklasser gjennomføres i mai 2023. Mer informasjon om Masters her.

Bilder fra Vinterstøtet
I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert flere flotte bilder fra dette og fra andre stevner og mesterskap i inn- og utland. Samt fra treningssamlingene i regi av Norges Fekteforbund. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Bilder som blir delt og likt på sosiale medier både motiverer og bidrar til å gjøre fektesporten mer attraktiv for både nye utøvere og sponsorer. Vi oppfordrer derfor flere til å bidra. Gjerne allerede neste helg under Bergens Cup om tre uker.