FEKTEKLUBBENE TILBYS LÅN AV UTSTYR

Postet av Norges Fekteforbund den 4. Aug 2023

Cathrine Bergan (t.v) og Felix Thorrud i aksjon på fektepisten under Fekteforbundets Masters 2023. Foto: Norges Fekteforbund.

Fekteforbundet tilbyr nå utlån av ramper, rullestoler og metallforklær til parafekting, samt introduksjonsutstyr til fekting for barn. 

Etter søknad til Kulturdepartementet, har Fekteforbundet fått innvilget tippemidler til innkjøp av klubbutstyr til parafekting. Forbundet har dessuten fått bevilget midler fra Sparebankstiftelsen Øst til innkjøp av introduksjonsutstyr til fekting i plast som er tilpasset barn.

Utstyret til parafekting
Selv om alle fekteklubbene ønsker personer med funksjonsnedsettelser velkommen, har et fåtall av klubbene tilstrekkelig klubbutstyr til å organisere et fullgodt aktivitetstilbud innenfor parafekting.

Fekteforbund håper derfor at utlånet skal gjøre det enklere for flere fekteklubber å komme i gang med parafekting. 

Les mer om parafekting via denne lenken

Plastikkutstyr til rekruttering
Erfaringsmessig har det vist seg effektivt å benytte tilpasset utstyr av plastikk i introduksjonen av fekting for barn. Etter ønske fra flere fekteklubber, gikk derfor Fekteforbundet derfor til innkjøp av et sett til 12 personer for utlån til fekteklubber tidligere i år.

Dette har vært populært og gitt god effekt i rekrutteringsarbeidet. Med støtten fra Sparebankstiftelsen Øst kan Fekteforbundet nå også tilby utlån av ytterligere fire sett til mindre klubber på Østlandet som ønsker å benytte utstyret for å rekruttere flere barn.

Les mer om introduksjonsutstyret via denne lenken

Hvordan søke om lån av utstyret
Vi oppfordrer fekteklubbene til å sende en søknad om hva de ønsker å låne. Søknaden bør inneholde en plan for hvordan, og når utstyret skal benyttes av klubben for å gi økt aktivitet. 

Ta gjerne kontakt med utviklingsansvarlig Fredrik Backer for råd og tips. Inspirasjon og forslag til egnete rekrutteringstiltak finnes også i den tidligere distribuerte rekrutteringsmanualen som Fekteforbundet har utarbeidet for fekteklubbene.

Last ned Rekrutteringsmanualen via denne lenken

Søknaden sendes fredrik.backer@nif.idrett.no innen 1. september.