SOMMERSTØTET BLE EN FLOTT AVSLUTNING PÅ UNGDOMSSERIEN

Postet av Norges Fekteforbund den 5. Jun 2023

Finalene på Sommerstøtet ble fektet på utendørspister på Bogstad Gård. Foto: Norges Fekteforbund.

I helgen ble Sommerstøtet, sesongens siste stevne i Ungdomsserien arrangert. Selv om Njård Fekting på kort varsel overtok arrangøransvaret, ble det et flott stevne og en verdig avslutning på serien med finale og andre aktiviteter på Bogstad Gård.

Fekteforbundet har som mål å øke aktiviteten blant barn og unge, skape et tettere samarbeid mellom klubbene, og stimulere til vennskap mellom fekterne med ulik geografisk tilhørighet. Ett av tiltakene var igangsettelse av Ungdomsserien for barn og ungdom i 2017.

Ungdomsserien skal være uhøytidelig, men også gi spennende opplevelser og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. Den er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som fire regionale konkurranser i fire ulike klubber på Østlandet hver sesong.

Fire stevner
Sesongens stevner har vært Bygdø FKs Angelini Cup i september 2022, Oslo FKs Zorro Cup, i november 2022, samt Njård Fektings Vårstøtet i mars 2023 og nå sist helges Sommerstøtet. Hvert stevne kårer stevenevinnere, men alle resultatene inngår i serien som i år ble avsluttet med helgens stevne Sommerstøtet

Vinnerne av sesongens Ungdomsserie
Vinnerne av sesongens Ungdomsserie er følgende fektere

• Kadettklassen (U17 år): Ada Torske og Vladislav Hunchenko fra Bygdø FK
  • Eldre Ungdom (U15 år): Pandora Liv Solveig Stokke og Kristoffer Solvikaas fra Bygdø FK
  • Yngre Ungdom (U13 år): Nathia Kitchel Cellan fra Bygdø FK og Yahia Alizadeh fra Titan FK

Ler mer om Ungdomsserien og resultatene på Sommerstøtet og de andre stevnene via denne lenken

I tillegg til å gratulere alle vinnerne både helgens stevne og sammenlagtvinnerne av sesongens Ungdomsserie, ønsker Fekteforbundet å gi honnør til alle deltakere i sesongens Ungdomsserie.

Vi takker dessuten alle som har bidratt til gjennomføringen av stevnene. Spesielt Njård Fekting, som på kort varsel påtok seg arrangøransvaret for det siste stevnet i serien, og ikke minst arrangerte et flott stevne som både synliggjorde fekting og ble en fin serieavslutning!

Flott avslutning på Bogstad Gård
Mens de innledende rundene ble fektet i Njård Fekting sine lokaler i Njårdhallen, ble finalene avholdt i historiske omgivelser på Bogstad Gård i forbindelse med Bogstaddagen 2023.

Finalene ble fektet på utendørspister, med kommenterer fra styremedlem i Njård fekting og tidligere OL-deltaker Paal Frisvold. Finalene hadde rundt 200 tilskuere som klappet og fulgte ivrig med.

I tillegg til konkurransene fikk besøkende anledning til å prøve fekting, og det ble arrangert reaksjons-/og presisjonskonkurranser på en target-tavle. Det ble dessuten arrangert en oppvisningskamp mellom hovedtrener i Njård Fekting Antatoly Gerej og Fredrik Backer, utviklingsansvarlig i Fekteforbundet. Avslutningsvis var det premieutdeling og grilling.

Arrangøren Njård Fekting tok dessuten mange bilder og film som finnes på deres Facebookprofil.

Gode resultater i Malmø
I helgen deltok også en rekke seniorer og veteraner i det tradisjonsrike stevnet Malmö International. Her var det mange norske fektere som kom på premiepallen, både individuelt og i lagkonkurransen.

Blant annet fikk Janne Von Koss Torkildsen (t.v) fra Njård og Gregor Gilfillan fra Bygdø FK sølvmedaljer, og Pia Albertsson (midten) fra FFF Stockholm/Njård Fekting bronsemedalje.

Se alle resultater via denne lenken

Synliggjøring av norsk fekting
I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert mange flotte bilder fra alle stevnene i sesongens Ungdomsserie. I denne gruppen finnes det også flere bilder fra andre stevner. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.