POPULÆR SEIER I ÅRETS CHALLENGE EUGENE FILLOL

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Mar 2022

F.v. Vinneren Anatolij Gerej, Ukrainia, sølvmedaljør Patrick Jørgensen, Danmark, og bronsemealjørene Ilian Bobrov, Esland og Tomas Geitung, Norge. Foto: Norges Fekteforbund.

Den var Tomas Geitung fra Bergens FK som kom lengst i årets utgave av det tradisjonsrike stevnet Challenge Eugène Fillol i Stockholm. Hans bronsemedalje ble allikevel overskygget av seieren til den nyansatte fektertreneren i Njård Fekting, Anatolij Gerej fra Ukraina.

Stevnearrangøren FFF Fäktning Stockholm hadde i år samlet 138 kvinner og menn fra syv land. Både arrangøren og deltakerne i konkurransen viste sin solidaritet med det ukrainske folket. Arenaen var pyntet med det Ukrainske flagget og stevnet begynte med ett minutts stillhet for de drepte. Det var også mulig å donere til Røde Kors og til deres arbeid for ofrene av krigen.

Populær og emosjonell seier
Med invasjonen i Ukraina som bakteppe, ble det både en spesiell og veldig populær seier for Njård Fektings nyansatte trener Anatolij Gerej. Det vakte ekstra mange følelser under premieutdelingen da han informerte om at han donerte premiepengene til den Ukrainske hæren, ZSU. 

Mye fekting
Det som skiller Challenge Eugène Fillol fra mange andre stevner er antall kamper. Konkurransen går over to dager, og puljene går over fire etapper. Første pulje gir ranking og plassering for neste puljerunde, og fra de neste puljene kvalifiserer kun vinneren seg til hovedtablået. 

Hovedtablået fektes dessuten med repechage. Dette innebærer at fekterne som taper en kamp før kvartfinalen, får mulighet til å fekte seg inn igjen i konkurransen. Denne stevneformen gir derfor alle fekterne mye konkurranseerfaring, og setter ekstra store krav til utholdenhet og konsentrasjon. 

Se informasjon og stream av finalene via denne lenken

Se bilder og film på FFF Fäktning Stockholm sin Facebookprofil