ÅRETS NIENDE TRENINGSSAMLING FOR SATSINGSGRUPPEN

Postet av Norges Fekteforbund den 27. Sep 2021

Fra samlingen i nyoppusset og -opprustet fektesal i Njårdhallen. Foto: Norges Fekteforbund. 

Fekteforbundet samlet i helgen Satsingsgruppen til årets niende treningssamling. Samlingen, som ble arrangert i Njårdhallen, ble en god forberedelse til helgens Oslo Cup og etter hvert til både Norges og Nordisk Mesterskap.

Det deltok 36 fektere i ulike aldersklasser fra syv fekteklubber. Disse er tatt ut til Satsningsgruppen for sesongen 2021/22 og har forpliktet seg til å delta på samlingene i regi av Fekteforbundet, og for øvrig følge blant annet trenings- og konkurranseplaner, samt tilfredsstille krav til både egentrening og utvikling på fysiske tester.  

Treningen inneholdt både fektetekniske øvelser og et stort innslag av fysisk trening. Blant annet ble det organisert sirkeltrening og ulike turnøvelser. Både Njård Fektings nyoppussete og -opprustete fektesal, samt Njårds nye turnhall ble benyttet. Fekterne som ikke er hjemmehørende i Oslo, var innlosjert på Olympiatoppen. På lørdag ble det arrangert felles middag for alle.

Gjenåpning og #tilbaketilidretten
På lørdag, parallelt med samlingen ble kampanjen #tilbaketilidretten igangsatt for fullt. Fekteforbundet håper så mange klubber som mulig fikk arrangert åpne dager eller tilsvarende for å markere kampanjen og for å ønske nye og gamle medlemmer velkommen til fektesporten. 

Til hjelp i planleggingen av denne type aktivitetsdager og til rekruttering for øvrig, er det utarbeidet en verktøykasse med ulike maler samt råd og tips for rekruttering av både medlemmer og frivillige. I tillegg har Fekteforbundet laget en ny rekrutteringsfilm til fri bruk for alle fekteklubbene. Les mer om dette via denne lenken. 

Ny hovedtrener i Njård Fekting
Treningssamlingen ble ledet av Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki og gjennomført med innleid bistand fra tidligere landslangsfekter Fredrik Backer og turntrener Oliver Grytten fra Njård. 

I tillegg var det en stor glede for Fekteforbundet å også kunne engasjere Njård Fektings nye hovedtrener Antolij Gerej. Han er tidligere ukrainsk landslangsfekter som har deltatt i flere Olympiske leker, sist i Tokyo. Han er nå ansatt  full tid, etter at tidligere hovedtrener Frederic Roqueta har flyttet tilbake til Frankrike. 

Fekteforbundet ønsker ham velkommen tilbake! Han har tidligere vært litt engasjert i Njård har vunnet Oslo Cup. Vi både håper og tror Anatolij både blir et fint tilskudd til både Njård Fekting og til norsk fekting for øvrig. 

Anatolij Gerej, nyansatt hovedtrener i Njård Fekting. Foto: Norges Fekteforbund.

Endringer i uttakskriterier fra 2022/23
På treningssamlingen ble fekterne informert om at satsingsgruppen fra sesongen 2022/23 vil bli delt i et Elitelag og en Satsingsgruppe med ulike uttakskriterier. Les mer om dette via denne lenken. 

Se, lik og del bilder
Det finnes bilder og filmsnutter fra denne og andre samlinger, samt fra både klubb- og egentreninger, dessuten fra stevner i Facebook-gruppen FEKTEBILDER.

Vi oppfordrer alle, både fekterne og deres foresatte og andre frivillige til å bidra med bilder og filmsnutter, og ikke minst like og dele det som blir publisert for å synliggjøre fekting i sosiale medier.

Vi takker alle som bidro i gjennomføringen av samlingen. Nå ser vi fremover til flere fysiske samlinger og konkurranser både i Norge og internasjonalt.