GOD STEMNING PÅ VÅRSTØTET

Postet av Norges Fekteforbund den 2. Mar 2020

Alle de yngste fekterne som deltok i Ungdomsserien blir premiert. Foto: Ellen Vokes, Njård Fekting.

Vårstøtet, inkludert det tredje stevnet i Ungdomsserien, ble i helgen arrangert i Njård Fekting sine lokaler i Njårdhallen. 

Vårstøtet samlet 94 starter fra syv fekteklubber i fire aldersklasser for barn og ungdommer. Den yngste aldersklassen, som er en del av sesongens Ungdomsserie, hadde hele 31 deltakere. 

Selv om det i år deltok fektere fra færre klubber enn i fjor, er dette allikevel nesten en dobling av fjorårets deltakertall i denne aldersklassen.  Ikke bare var det flere deltakere, de unge fekterne holdt også et nivå som lover godt for fremtiden.

I tillegg til fekterne fra arrangørklubben Njård, kom fekterne fra Bygdø FK, Oslo FK, Titan FK, Nøtterøy FK, Drammen FK og Bekkestua Fekting. 

Vinnere i Vårstøtet:

  • U17 (17 deltakere): Armina Nuksa (Njård) og Emil Draugedalen (Nøtterøy)
  • U15 (22 deltakere): Claribella Tallis (Njård) og Franz Philip Pap Holmen (Bygdø)
  • U13 (24 deltakere): Tora Røynesdal (Njård) og Vahab Fatullaev (Njård)

Se alle resultater her

Ungdomsserien
Som en del av Vårstøtet ble det tredje stevnet i Ungdomsserien avholdt. Ungdomsserien ble igangsatt av Norges Fekteforbund høsten 2017, og er åpen for fektere som er for unge til å konkurrere i de eldre aldersklassene. 

Serien er uhøytidelig, men skal samtidig gi spennende opplevelser og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. 

Serien er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som fire regionale konkurranser i fire ulike klubber på Østlandet hver sesong. 

Sesongens serie startet med Angelini Cup hos Bygdø Fekteklubb og fortsatte med Zorro Cup hos Oslo Fekteklub. Diplomutdeling og feiring skjer i forbindelse med Nøtterøy Cup i mai som er det siste stevnet i årets serie. 

Lik og del bilder og video
I Facebookgruppen Fektebilder er det publisert mange flotte bilder fra Vårstøtet. I denne gruppen finnes det også flere bilder fra andre stevner. 

Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter. 

Norges Fekteforbund gratulerer medaljevinnerne og berømmer alle som deltok. Både fekterne, dommerne og de frivillige fra arrangørene gjorde en fenomenal innsats!