NORSK KADETTBRONSE I FINLAND

Postet av Norges Fekteforbund den 27. Jan 2020

F.v. Olav Eikanger (Bergens FK), Elias Draugedalen (Nøtterøy FK), Henning Karlsen (Bergens FK) og Emil Draugedalen (Nøtterøy FK). Foto: Espoo Fencing Challenge. 

Kadettenes førstelag tok en flott 3. plass i søndagens lagkonkurranse i helgens Europacupstevne i Espoo. Dette var en god oppkjøring til EM som er om fire uker. 

Norge stilte med tre av totalt 30 lag i helgens lagkonkurransen i Espoo Fencing Challenge. Førstelaget fulgte opp bronsemedaljen i København på samme tidspunkt i fjor. 

Etter å ha fått walk over i første runde, vant guttene først over det danske laget og deretter over et sammensatt svensk lag. Etter tap mot sølvmedaljør Frankrike i seminfinalen, slo det norske laget Østerrike i bronsefinalen. Dette er en sterk prestasjon av det norske laget som var rangert som nummer syv.

På det norske førstelaget fektet Olav Eikanger (Bergens FK), Elias Draugedalen (Nøtterøy FK), Henning Karlsen (Bergens FK) og Emil Draugedalen (Nøtterøy FK). Laget ble coachet av Mariusz Piasecki. 

Det norske tredjelaget som var rangert som nummer 19 kom inn på en god 16. plass, mens andrelaget fikk 22. plass.

Ujevnt individuelt
I lørdagens individuelle konkurranser var det ujevne norske resultater på både jente- og guttesiden. De beste plasseringene fikk Elias Draugedalen med 12. plass i kadettklassen og Franz Philip Pap Holmen (Bygdø FK) med 13. plass i U14-årskonkurransen. Den beste norske plasseringen på jentesiden var Erika Bustnes sin 16. plass jentenes U14-årskonkurranse. Hun bor i England og fekter i Chelsea Fencing Club.

Se alle resultatene her

Norges Fekteforbund gratulerer fekterne og coachen Mariusz Piasecki, og ønsker lykke til i årets Europamesterskap i Kroatia!

Flotte bilder
Espoo Fencing Challenge var et stort og godt gjennomført stevne. Arrangøren har dessuten publisert mange flotte bilder på stevnets profil på Facebook. Lik og del gjerne.

Det finske europacupstevnet ble arrangert i Otahalli Sporthall i Espoo. Arrangørene var Espoo Fencing Club og Helsinki Fencing Club, i samarbeid med det Finske Fekte- og Pentathlon Forbundet.