NORSKE FEKTERE I AKSJON I BÅDE OSLO OG STOCKHOLM

Postet av Norges Fekteforbund den 23. Sep 2019

En sliten og fornøyd gjeng av de yngre fekterne etter Angelini Cup på Bygdøhus 2019. Foto: Chantal Guyette.

Det ble i helgen arrangert Angelini Cup i Oslo, og det internasjonale stevnet SAF Pokalen/Rehbinder Prize i Stockholm hadde god norsk deltakelse.

Angelini Cup
Norges Fekteforbund igangsatte høsten 2017 en ny konkurranseserie for ungdommer, kalt Ungdomsserien. Serien er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som regionale konkurranser i fire ulike klubber i Østlandsområdet.

Helgens stevne, Angelini Cup i Bygdøhus, var det første stevne i årets sesong. Stevnet som hadde 51 starter fra åtte fekteklubber, deriblant den svenske klubben AFC Arvika, ble som vanlig godt arrangert av Bygdø Fekteklubb. Det var ekstra gledelig at fektere fra de nye klubbene Bekkestua Fekting og Drammen Fekteklubb både deltok og hevdet seg godt. 

Neste stevne i Ungdomsserien er Zorro Cup, som blir arrangert av Oslo Fekteklubb siste helgen i oktober.

Se alle resultatene fra Angelini Cup her.

SAF Pokalen og Rehbinder Prize
Norske seniorfektere deltok i helgen også i SAF Pokalen for herrer og Rehbinder Prize for kvinner i Stockholm.

Dette var et FIE satellitestevne, og det første av tre som inngår i årets Nordic Challenge. Neste stevne er i Turku, Finland før de kombinerte vinnerne i begge kjønn blir kåret i etter årets Oslo Cup i Bygdøhus 5. og 6. oktober.

Katherina Malvik fra Titan Fekteklubb sto for den beste norske plasseringen. Hun kom inn på en sterk 14. plass av 104 deltakere i Rehbinder Prize. Nest beste ble Irina Aschehoug fra Njård Fekting med en god 21. plass. 

På herresiden ble det Tomas Geitung fra Bergens Fekteklubb og Otthar Krohn fra Njård Fekting som kom lengst, med henholdsvis 30. og 32. plass av 122 deltakere i SAF Pokalen. 

Se alle resultatene fra Stockholm her