FEKTE-NM BLIR EN DEL AV NM-VEKA 2019

Postet av Norges Fekteforbund den 18. Feb 2019


Norgesmesterskapet i kårdefekting for senior og veteran, samt for aldersgruppen U23 skal i år avholdes i Forum EXPO i Stavanger under NM-Veka. Våre konkurranser avholdes 28. - 30. juni. Vi håper både mesterskapet og norsk fekting med dette får større oppmerksomhet enn hva vi vanligvis oppnår på egenhånd. 

Hensikten med NM-Veka er å hjelpe de mindre idrettene til å bli mer synlige og attraktive for både nye utøvere og sponsorer. Samarbeidet med Norges  Idrettsforbund, Norsk Tipping og NRK gir oss bedre muligheter for oppmerksomhet rundt både vårt mesterskap og for fekting generelt. 

Første NM-Veka for fekting
Fjorårets NM-Veka var det første, og ble arrangert rett etter sommerferien. Dette var årsaken til at Norges Fekteforbund besluttet å ikke legge vårt NM til dette arrangementet.

Timingen er bedre i år. Arrangørenes mål er dessuten å bli enda mer synlige i media og attrahere et enda større publikum på mesterskapene. 

I tillegg til daglige tv-sendinger på NRK, er det i år lagt opp til multimedial dekning i alle NRKs kanaler både i forkant av, og under mesterskapene.

Som vanlig skal det ved nok påmeldte konkurreres om Kongepokal i både dame- og herreklassen.

SE OPPDATERT INVITASJON MED ENDRET OPPSTART FOR U23 HER

Dommerkurs og dommerforum
Parallelt med Norgesmesterskapet arrangerer Norges Fekteforbund dommereksamen fredag 28. Juni kl 18 – 22 i Forum Expo og Dommerforum ved Andras Borsondi lørdag 29. Juni etter finalene i Forum Expo. Påmelding gjøres per epost til post@stavangerfekteklubb.no

La oss utnytte muligheten for å synliggjøre fekting
I år har 25 særforbund fått mulighet til å arrangere NM i til sammen 39 idrettsgrener med rundt 2 000 utøvere under NM-Veka. Alle idrettene ønsker å bli så synlige som mulig, og legger opp til en dugnad i sine respektive miljøer.

For å sikre at også fekting får oppmerksomhet, både i forkant av og under vårt norgesmesterskap, håper Norges Fekteforbund at så mange som mulig i norsk fekting kan bidra for å synliggjøre sporten vår. 

Bidra med innhold
Det som vil fungere best er innhold om f.eks klubbenes profiler og/eller historier om fekting generelt. Saker er interessante for folk utenfor fektemiljøet vil være de beste for å profilere fekting for nye fektere. Alle bilder, videoer og tekst bidrar til å gjøre fekting attraktivt kan brukes.

Informasjon om dette er sendt alle fekteklubbene, om disse ønsker å koordinere arbeidet. Dette kan imidlertid alle bidra med, alene eller sammen med venner. Vi håper uansett så mange som mulig ønsker å hjelpe til.

Spredning av innholdet
Sakene kan selvfølgelig spres på egne, klubbenes profiler i alle sosiale medier. Idrettene som skal delta har imidlertid lagt opp til et tett samarbeid med NRK og Norsk Tipping hvor vi aktivt deler innhold på tvers av våre flater, samt på en egen nettside for NM-Veka. NIF har dessuten etablert en egen infodesk for redigering og spredning av innholdet til så mange eksterne medier som mulig.

Om ønskelig vil derfor Norges Fekteforbund gjerne bidra med både tilrettelegging av innholdet og spredning av sakene på alle de tilgjengelige flatene. 

Om du har lyst til bidra, ikke nøl med å ta kontakt med Norges Fekteforbund for å få mer informasjon om hvordan. 

Vi håper på stor deltakelse og at så mange som mulig vil bidra til å synliggjøre norsk fekting! 

Les mer om NM-Veka her