TO TRENINGSSAMLINGER I STAVANGER

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Aug 2023

En av flere tøffe fysiske økter som ble gjennomført utendørs på sesongens første samling for Utviklingsgruppen. Foto: Ada Sofie Gildernes.

Fekteforbundet arrangerte fra fredag til søndag årets fjerde treningssamling for utviklingsgruppen. Parallelt arrangerte forbundet også en regional treningssamling sammen med Stavanger FK som var åpen for andre fektere i regionen.

Dette var det første treningssamlingen for fekterne som er tatt ut i Utviklingsgruppen denne sesongen. Samlingen som ble avholdt i Stavanger ble ledet av Fekteforbundets sportslige leder Bartosz Piasecki, med innleid bistand av Stavanger FKs trener Tomas Krasikovas. Treningen foregikk både utendørs og i Stavanger FKs fektesal.

God start på sesongen
Fordi Utviklingsgruppen i sommer har hatt et eget program for egentrening  hadde fekterne et godt treningsgrunnlag. Det var derfor lagt opp til tøffe økter med mye fysisk trening allerede på den første samlingen. På fredag var det fri fekting, men på både lørdag og søndag var det mange økter med fysisk trening i tillegg til tekniske og taktiske oppgaver, samt kamptrening.

Fekteforbundets Sommerprogram både har vært og er tilgjengelig for andre som ønsker å benytte de anbefalte øvelsene. Det er laget av Anatolij Gerej og Filip Broniszewski i samråd med Fekteforbundet. Begge var innleide trenere for utviklingsgruppen i forrige sesong.

Regional treningssamling
Parallelt med denne samlingen for utviklingsgruppen ble det også avholdt en regional treningssamling for andre fektere i regionen. Dette er den første ordinære etter de to samlingene som ble arrangert i Stavern og Ulvik i sommerferien.

Den regionale treningssamlingen ble ledet av de innleide trenerne Matthieu Bulteau (på bildet) og Alexey Skachov som begge har deltatt på Fekteforbundet Trenerutdanning. Foto: Norges Fekteforbund.

Flere felles økter
Mange av treningsøktene var felles for fekterne på de to samlingene. I tillegg til de 18 fekterne i utviklingsgruppen, deltok 14 fektere fra både Stavanger FK og Bergens FK på den regionale samlingen.

Planen fremover er å ikke bare avholde treningssamlingene for Utviklingsgruppen i Oslo. Ved å arrangere flere i regionene, kan Fekteforbundet samtidig avholde regionale treningssamlinger og legge opp til flere fellesøkter.

Målet at sparringen og dermed treningsutbyttet blir bedre for alle. Dessuten vil dette kunne motivere flere til å kvalifisere seg inn i Utviklingsgruppen, og stimulere til at både treningskultur og øvelser breddes ut til flere klubber og flere fektere.  

Fellesmåltider
Etter en lange og tøffe økter, ble det servert varm lunsj og middag på både fredag, lørdag og søndag for alle fekterne som deltok på samlingene.

En stor takk til Reinert Nordtvedt (bildet) og andre frivillige i Stavanger FK for fantastisk servering. Foto: Norges Fekteforbund.

Synliggjøring av norsk fekting
I den lukkete Facebook gruppen Fektebilder blir det publisert bilder og film fra disse og andre treningssamlinger, samt fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Gruppen holdes lukket slik at man trygt kan publiserer bilder av barn, uten at disse kan spres uten godkjenning.

Vi oppfordrer derfor også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil som er åpen. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Fekteforbundet takker alle som bidro, og håper at treningssamlingene både ga inspirasjon og en god start til den nye sesongen. Den gode stemningen viser at tiltaket også stimulerer samholdet og miljøet på tvers av fekteklubbene i regionen.