NASJONAL TRENINGSSAMLING I BERGEN

Postet av Norges Fekteforbund den 8. Apr 2024

Vitalij Osharov og Anatolij Gerej med fektere på Utviklingsgruppens samling i Bergen. Foto: Susanne Rislå Andersen

Fekteforbundet arrangerte i helgen treningssamling for utviklingsgruppen. Samlingen som ble arrangert i Bergen, var sesongens femte og den andre utenfor Oslo.

Samlingen som ble ledet av de innleide trenerne Anatolij Gerej og Vitalij Osharov, var den andre som ble arrangert utenfor Oslo. I likhet med den forrige nasjonale treningssamlingen for Utviklingsgruppen som var i Stavanger, deltok det lokale fektere fra Bergens FK. 

Ved å arrangere flere av disse samlingene i regionene, ønsker Fekteforbundet nå å involvere flere klubber i det sportslige utviklingsarbeidet. Fekterne i Utviklingsgruppen får dessuten mer variert sparring, og flere fektere får tilgang på trening utover klubbtreningene. 

Fekteforbundet håper også at dette vil motivere flere til å kvalifisere seg inn i Utviklingsgruppen, og at dette vil stimulere til at både treningskultur og øvelser breddes ut til flere klubber.  

Treningsleir i Spania
Utviklingsgruppen var noe redusert på denne samlingen. Dette fordi fem av fekterne går på Wang Toppidrett, og er en del av Fekteforbundet og flere av de andre kampsportforbundene sitt kampidrettssamarbeid. Disse var på treningsleir i Spania, og hadde således gyldig fravær.

Bartosz Piasecki (t.v.), som er både Fekteforbundets sportsjef og Wang sin koordinator for Kampidrettsgruppen, deltar  på treningsleiren i Spania med fem av fekterne i Fekteforbundets Utviklingsgruppe. Foto: Norges Fekteforbund. 

Synliggjøring av norsk fekting
I den lukkete Facebook gruppen Fektebilder blir det publisert bilder og film fra disse og andre treningssamlinger, samt fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Gruppen holdes lukket slik at man trygt kan publiserer bilder av barn, uten at disse kan spres uten godkjenning.

Vi oppfordrer derfor også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil som er åpen. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norsk fekting.

Fekteforbundet takker alle som bidro med mat og det praktiske! Deltakerne fikk servert varm lunsj og litt energipåfyll både lørdag og søndag. Vi håper at samlingen både var nyttig for fekterne i utviklingsgruppen og at den ga de andre inspirasjon til å bli en del av gruppen.