ZORRO CUP 2023

Postet av Norges Fekteforbund den 13. Nov 2023

Det var mange deltakere på årets Zorro Cup i Hovseterhallen. Foto: Norges Fekteforbund.

Det var stor deltakelse på lørdagens Zorro Cup, sesongens andre stevne i Ungdomsserien som ble arrangert av Oslo Fekteklub i Hovseterhallen.

Årets Zorro Cup ble et stort og flott stevne. Syv fekteklubber på Østlandet var representert og med 91 starter var deltakelsen nesten 50 prosent større enn i fjor. 

I tillegg til fektingen i konkurranseklassene, ble det også arrangert en uformell konkurranse for de som var for unge til å delta. Her var alle vinnere. Totalt var det derfor rundt 100 starter på lørdag. 

Etter mange spennende kamper, fikk fektere fra hele fra seks fekteklubber medaljer. At også klassevinnerne kom fra fem fekteklubber, kan tyde på et jevnt nivå klubbene i mellom. 

Fekteforbundet gratulerer klassevinnerne, og gir Oslo FK med alle de frivillige som bidro, honnør for gjennomføringen av et stort stevne!

Klassevinnerne i Zorro Cup 2023

  • Kadettklassen: Zion Lundesgaard, Drammen FK og Felix Assum, Njård Fekting
  • U15 år: Pandora Stokke, Bygdø FK og Zakaria Alizadeh, Titan FK
  • U13: Mathilda Skuterud, Bekkestua Fekting og Kristian Husemoen-Zhang, Drammen FK

Finn alle resultatene via denne lenken.

Positiv utvikling 
Ungdomsserien, som er ett av tiltakene Fekteforbundet har igangsatt for å øke aktiviteten blant barn og unge, består av fire stevner i fire klubber på Østlandet. 

Alle stevnene er åpne for alle som ønsker å delta og skal være uhøytidelig, men også gi spennende opplevelser, og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. 

Målet er dessuten å skape et tettere samarbeid og stimulere til vennskap mellom fekterne i ulike byer og klubber. At deltakelsen, både i antall starter og antall deltakende fekteklubber er veldig positivt. 

Vi håper derfor på stor deltakelse på det neste stevnet, Njård Fektings Vårstøtet i mars 2024 som er det nest siste i sesongens Ungdomsserie. 

Les mer om Ungdomsserien via denne lenken

Deling av bilder og film 
Det er flott at mange fekteklubber har publisert bilder med gratulasjoner av klubbmedlemmene på egne nettsider og profiler i sosiale medier. Vi oppfordrer flest mulig, også fekterne selv og deres foresatte, til å dele bilder og film på sosiale medier.

Følg, lik og del også gjerne innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Fekteforbundet minner samtidig om Retningslinjer for publisering av bilder og film og i den forbindelse om at film og bilder av barn også kan publiseres i den lukkete norske Facebook gruppen Fektebilder. I denne gruppen finnes det også mye fint fra treningssamlinger, stevner og mesterskap i inn- og utland.