ÅPENT BREV TIL DET INTERNASJONALE FEKTEFORBUNDET

Postet av Norges Fekteforbund den 1. Jun 2023

Norsk og nordisk reaksjon på det Internasjonale fekteforbundets pålegg om endringer i gjennomføring av årets Europamesterskap og den europeiske OL-kvalifiseringen. 

Den Internasjonale fekteforbundet (FIE) har på kort varsel pålagt å det Europeiske fekteforbundet (EFC) å flytte den individuelle konkurransen i årets EM fra de Europeiske Lekene i Krakow, til et eget mesterskap i Plovdiv 14. - 18. juni. Dette vil gjøre det enklere for russiske og belarusiske fektere å delta og dermed kvalifisere seg til OL i 2024. 

Les mer via denne lenken

Som en reaksjon på dette har Norges Fekteforbund og de andre nordiske og baltiske fekteforbundene i Nordisk Fekteunion (NFU) sendt et åpent brev til FIE for å få omgjort beslutningen og akseptere at den individuelle konkurransen i de Europeiske Lekene gjelder som individuell konkurranse i EM 2023 og dermed inkluderes i OL-kvalifiseringen. 

I det åpne brevet oppfordres alle de andre europeiske fekteforbundene om å gjøre det samme, og dessuten ta kontakt med sine respektive nasjonale olympiske komiteer slik at saken også tas opp vis a vis den internasjonale olympiske komiteen (IOC). 

Les det åpne brevet fra NFU til FIE via denne lenken

Den svenske og finske olympiske komiteen vil ta dette opp med den Internasjonale Olympiske Komiteen (IOC), og Norges Fekteforbund vil gjøre tilsvarende overfor Norges Olympiske Komite (NIF). 

Les flere nyheter om de norske reaksjonene på krigshandlingene via denne lenken