TRENERKURS OG TO REGIONALE TRENINGSSAMLINGER

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Feb 2023

Fekteforbundets president, Bjørn Faye bidro som innleid trener i Haukelandshallen. Foto: Berges FK.

Over 70 barn og ungdommer fra åtte fekteklubber deltok i helen på regionale treningssamlinger på Vest- og Østlandet. Fekteforbundet gjennomførte dessuten den første helgesamlingen for årets kull i Trener 1-utdanningen.

Fekteforbundet arrangerer alle de regionale treningssamlingene i samarbeid med de lokale fekteklubbene. For at disse skal være gratis for barn og ungdom, står Fekteforbundet for innleie av trenere, og eventuelt kostnadene til mat og leie av treningslokaler. 

Helgens samlinger var for barn og ungdommer på både Øst- og Vestlandet. Fekterne fra klubbene på Østlandet var Bygdøhus i Oslo, mens Vestlandsfekterne var i Haukelandshallen i Bergen.

Samlingene ble ledet av de innleide trenerne Vitalii Osharov, Bård Vonen og Bjørn Faye, Bergens FK, samt Filip Broniszewski, Bygdø FK og Julia Broniszewska, Oslo FK. Dessuten stilte det opp en rekke frivillige som bidro som både hjelpetrenere og som støttepersonell på samlingene.

God stemning
Samlingene vekslet mellom aktivitet og trening i grupper og i fellesskap. I tillegg til trening og fekting inneholdt også samlingene både lek og konkurranser.

Dette var årets første regionale treningssamlinger. Ambisjonen er at det i 2023 til sammen skal arrangeres seks samlinger slik at alle som ønsker kan være med. 

Fekteforbundet takker alle som bidro, og håper at treningssamlingene både ga inspirasjon og nyttige tips til øvelser som kan benyttes på klubbtreningene. Den gode stemningen på samlingene viser at tiltaket også stimulerer samholdet og miljøet på tvers av fekteklubbene i regionene.

Fornøyd fektegjeng i Bygdøhus. Foto: Norges Fekteforbund.

Trener 1-kurs igangsatt
Parallelt med treningssamlingen i Bygdøhus, arrangerte Fekteforbundet den første kurshelgen for deltakerne av årets Trener 1-utdanning. Inkludert i kursingen, fikk deltakerne prøve seg som trenere for deltakerne på treningssamlingen.

F.v. Fredrik Backer (Fekteforbundet), Fabian Caicedo (Titan FK og Bekkestua Fekting), Magnus Breimo (NTNUI Fekting), Vilje Regine Knarvik Nordby (OSI Fekting), Leila Chvalier (Stavanger FK), Alexey Skachkov (Stavanger FK), Morten Westgaard (Njård og Bekkestua Fekting), Gladys Markussen (AIK Skjetten Fekting), Celine Agnethe Hegle-Hilton (Trondheim Tordenskjold). Marcus Brobakken (Njård Fekting) var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Norges Fekteforbund.

Fekteforbundets Trener 1-kurs har både en generell del og en fektespesifikk del. Som Trener 1 skal man kunne gi innlæring av grunnleggende tekniske ferdigheter, samt utvikle fysiske og sosiale egenskaper for utøvere på begynnernivå. Det er også avgjørende å kunne ivareta utøvernes behov i et sosialt, spennende og trygt miljø.

Fekteforbundets trenerutdanning ledes av Fredrik Backer. Det er ni deltakerne fra syv fekteklubber på årets Trener 1-utdanning.

Les mer Trener 1-kurset og Fekteforbundets trenerutdanning via denne lenken.

Bilder fra samlinger og stevner
I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert flere flotte bilder fra disse, og andre treningssamlinger. Dessuten fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.