KVALIFISERING TIL DE OLYMPISKE OG PARALYMPISKE LEKENE I PARIS 2024

Postet av Norges Fekteforbund den 12. Jan 2023

Kvalifiseringen til fektekonkurransen i det neste OL i Paris 2024 starter 3. april. 

De neste Olympiske og Paralympiske sommerlekene foregår i Paris, Frankrike. Fektekonkurransene skal etter planen gjennomføres i Grand Palais. Det skal utdeles både lag- og individuelle medaljer i alle våpengrenene for både kvinner og menn i OL. 

Internasjonal OL-kvalifisering
Kvalifiseringen i lag- og de individuelle OL-konkurransene i fekting følger et eget sone- og kvotesystem basert på resultatene i perioden 3. april 2023 til 1. april 2024. 

Les mer om FIEs OL-kvalifisering via denne lenken

Internasjonal kvalifisering til Paralympics
Uttaket til Paralympics gjøres utfra rankingen. Utgangspunktet er at de 21 høyest rangerte på den individuelle rankinglisten etter de offisielle IWAS-stevnene i kvalifiseringsperioden 1. oktober 2022 til 31. mai 2024 er kvalifisert. Men kvalifiseringen har noen betingelser som er beskrevet nedenfor:

Les mer om kvalifiseringen til Paralympics i Paris 2024 via denne lenken

Mulighet for norsk kvalifisering
Dersom Norge verken kvalifiserer seg gjennom lagrankingen eller gjennom den individuelle rankingen, kan Norge stille med én fekter i den europeiske sone-kvalifiseringen. Dette er et stevner der vinneren blir kvalifisert til OL.

Norges Fekteforbund, ved Sportskomiteen, har besluttet at høyeste norske rangerte fekter på FIE-listen i hver klasse får muligheten til å delta i den europeiske OL-kvalifiseringen, så lenge han/hun har oppnådd minst 2 WC-poeng. Fekteforbundets uttak til kvalifiseringsstevnet gjøres 1. april 2024. 

Les protokollen om uttaket i SPK-protokollen her.

Endelig norsk uttak
Det endelige norske uttaket til både de Olympiske og Paralympiske lekene gjøre av Norges Olympiske og Paralympiske Komité. 

Les mer om Norges Olympiske og Paralympiske Komité sine uttakskriterier via denne lenken