NORSKE FEKTERE I AKTIVITET I OSLO, TALLINN, GRENOBLE OG BERN

Postet av Norges Fekteforbund den 14. Nov 2022

Fra Zorro Cup i Hovseterhallen 2022. Foto: Norges Fekteforbund.

I helgen arrangerte Oslo Fekteklub Zorro Cup, sesongens andre stevne i Ungdomsserien. Norske senior- og kadettfektere deltok dessuten i stevner i Verdens- og Europacupen.

Årets Zorro Cup i Hovseterhallen, hadde samlet 62 starter fra syv fekteklubber på Østlandet. Dette er på høyde med fjoråret, men med noen færre starter Angelini Cup som var det første stevnet i Ungdomsserien.

Fekteforbundet gratulerer klassevinnerne, og takker alle fekterne for god innsats, teknisk arrangør Oslo FK for et flott stevne, og ikke minst alle de frivillige som bidro i gjennomføringen!

Klassevinnerne i Zorro Cup 2022

  • Kadettklassen: Pia Fjeldbo, Titan FK og Vladislav Hunchenko, Bygdø FK.
  • U15 år: Zion Lundesgaard, Drammen FK og Alexander Allport Fossum, Bygdø FK.
  • U13: Nathia Kitchel Cellan, Bygdø FK og Yahia Alizadeh, Titan FK.

Finn alle resultatene via denne lenken.

En rekke frivillige fra Oslo FK bidro i gjennomføringen av Zorro Cup. Her er klubbleder Yngve Eliassen (t.v.) med de som sørget for god mat og drikk for alle fremmøtte. Foto: Norges Fekteforbund. 

Ungdomsserien
Ungdomsserien er ett av tiltakene Fekteforbundet har igangsatt for å øke aktiviteten blant barn og unge. Ungdomsserien skal være uhøytidelig, men også gi spennende opplevelser, og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. Målet er dessuten å skape et tettere samarbeid og stimulere til vennskap mellom fekterne i ulike byer og klubber.

Ungdomsserien består av fire stevner i fire klubber på Østlandet. Alle stevnene er åpne for alle som ønsker å delta. Neste stevne er Vårstøtet, som arrangeres av Njård Fekting 4-5 mars 2023.

Les mer om Ungdomsserien via denne lenken.

Europa- og verdenscupen
Norske fektere var i aktivitet i et Europacupstevne i Grenoble og i verdenscupstevner i Tallinn og i Bern.

De beste norske individuelle prestasjonene på kadettstevnet i Grenoble var Elsa von Koss Hellebo sin 76. plass av 174 deltakere og Franz Philip Pap Holmen sin 81. plass av 204 deltakere.

I lagkonkurransen fikk jentelaget bestående av Erika Bustenes, Ada Sofie Gildernes, Mie Selinger, Elsa von Koss Hellebo, 12. plass av 22 lag. Guttelaget bestående Viktor Breivik, Franz Philip Pap Holmen, Julian Hoover og Filip Zeljkovic 18. plass av 28 lag.

Se alle resultatene fra Grenoble via denne lenken.

Norske seniorfekterne var også i aksjon i helgen. Kvinnene i Tallin og herrene i Bern.

Caroline Piasecka kom inn på en 172. plass av 271 deltakere i Tallin. Truls Straumøy 237. plass av 295 deltakere i Bern. Det norske herrelaget bestående av Arthur Grosse, Tomas Geitung, Truls Straumøy og Benjamin Humlen Dahlbo kom inn på 36. plass av 37 lag i lagkonkurransen.

Se alle resultatene fra Tallin via denne lenken.   

Se alle resultatene fra Bern via denne lenken.

 Synliggjøring av norsk fekting
I den lukkete Facebook gruppen Fektebilder er det publisert flere bilder fra årets Zorro Cup. Her finnes også flere bilder og film fra andre konkurranser og treningssamlinger. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publisere egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle og åpne Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.