ANDRE TRENINGSSAMLING FOR UTVIKLINGSGRUPPEN

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Okt 2022

Utviklingsgruppens andre treningssamling foregikk blant annet i Hovseterhallen. Foto: Norges Fekteforbund. 

Fekteforbundet arrangerte i helgen treningssamling for fekterne i Utviklingsgruppen. Dette var sesongens andre samling for fekterne som er tatt ut til å være med i Fekteforbundets videre satsing på unge talenter fra hele landet.

Siden oktober er en måned uten mye stevneaktivitet, inneholdt samlingen mer grunntrening enn fekting, Utviklingsgruppen, som etter uttaket, består nå av 32 fektere fra Bygdø FK, Njård Fekting, Stavanger FK, Bergens FK og Oslo FK, gjennomgikk de samme fysiske testene som de hadde før sommeren. Dette er en 3000 meters løpetest, og flere styrke- og spensttester.

Bortsett fra løpstesten som ble gjennomført ved Toppidrettssenteret, foregikk resten av treningen i Hovseterhallen i Oslo, tilholdsstedet til Titan FK. Her ble fekterne inndelt i grupper og vekslet på teknikk- og taktikktrening, øvelser i par, og kamptrening med oppgaver, samt ballspill, beinarbeid og fysiske øvelser for å trene hurtighet, styrke og koordinasjon. 

Treningssamlingen ble leder av Fekteforbundets sportslige leder Bartosz Piasecki med bistand fra nyansatt utviklingsansvarlig Fredrik Backer, samt de innleide klubbtrenerne Anatolij Gerej fra Nård Fekting og Filip Broniszewski fra Bygdø FK.

Fellesmåltider
Underveis ble det servert felles lunsj og middag. Stor takk til Katherina Malvik og Fabian Caicedo fra Titan FK for nydelig pasta og pizza på lørdag, og lasagne på søndag.

Bilder fra samlinger og stevner
I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert flere flott bilder fra denne, og andre treningssamlinger. Dessuten fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.