REGIONAL SOMMERLEIR I STAVERN

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Aug 2022

Deltakerne på den regionale sommerleiren i Stavern for klubbene i region øst. Foto: Njård Fekting. 

Med støtte fra Fekteforbundet har Bygdø Fekteklubb og Njård Fekting arrangert regional treningssamling for østlandsklubbene. 21 barn og ungdommer fra Bygdø FK, Njård Fekting og Oslo FK deltok. Det var ekstra gledelig at det også deltok to flykninger fra Ukraina. 

Treningssamlingen ble avhold over fire dager, 8-12. august i naturskjønne omgivelser. Alle fekterne deltok på tre treningsøkter per dag, hvorav første var morgentrim kl. 08:30. Deretter ble det avholdt økter med både fekte- og en basistrening.

I tillegg til dagens treningsøkter, var det mye tid til bading og sosiale aktiviteter. Det ble avholdt kanonballturnering, grillfest med premieutdeling og quiz. Fekterne fulgte dessuten finalene i Fekte-VM på YouTube med kommentarer av trenerne. 

Stavern viste seg fra sin beste side med fint vær og det ble både en sosial og god treningssamling. Det var ekstra hyggelig at to av deltakerne er ukrainske flyktninger. Disse kunne både delta på samlingen og fortsette å fekte i Norge etter å ha fått økonomisk utstyrsstøtte fra Norges Idrettsforbund. 

Samlingen ble ledet av hovedtrenerne Samuil Kaminski fra Bygdø Fekteklubb og Anatolij Herey fra Njård Fekting. I tillegg til trenerne sørget fekteforeldrene Thea Bjelland Spant og Christian Austbø Dahle fra Njård Fekting for organisering, logistikk og transport.

Bilder og film fra sommerleiren
I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert flere flott bilder fra sommerleiren. Her finnes også flere bilder og film fra andre treningssamlinger. Dessuten fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Fekteforbundet takker alle som bidro, og håper at treningssamlingen både ga inspirasjon og en god start til den nye sesongen. Den gode stemningen på samlingen viser at tiltaket også stimulerer samholdet og miljøet på tvers av fekteklubbene i regionen.