JEVNT I TOPPEN UNDER UNGDOMS-NM

Postet av Norges Fekteforbund den 18. Okt 2021

Premiepallen i guttenes lagkonkurranse i U20-årsklassen. F.v: sølvmedaljørene fra Bygdø FK Inge Sørum, Franz Philip Pap Holmen, Andreas Klaveness og Erik Hoff, deretter gullmedaljørene fra Njård Fekting Marcus Vokes Brobakken, Benjamin Humlen Dahlbo og Henrik Christopher Walle, samt bronsemedaljørene fra Bergens FK Olav Eikanger, Brage Dyrseth og Henning Karlsen. Foto: Njård Fekting. 

Norgesmesterskapet i kårdefekting for ungdommer ble i helgen arrangert i Sandslihallen, Bergen. Resultatene viser at det nå har jevnet seg ut mellom de tre største klubbene. Selv om Bergensfekterne vant flest gull, vant Njårdfekterne flest medaljer totalt, med Bygdøfekterne hakk i hel. 

Årets Junior-NM ble i likhet med fjorårets mesterskap utsatt til etter sommeren på grunn av pandemien. Dette innebar at konkurransen ble gjennomført med forrige sesongs aldersklasser. 

I motsetning til i fjor, var det imidlertid ikke nødvendig med like strenge smitteverntiltak. Den tekniske arrangøren Bergens Fekteklubb gjennomførte derfor et flott arrangement med full fokus på det sportslige. 

De individuelle konkurransene hadde i år 128 starter fordelt på de ulik aldersklassene. Dette er på høyde med antallet i fjor. Dessverre representerte fekterne kun seks fekteklubber. I fjor var hele ti klubber representert. 

I søndagens lagkonkurranse stilte totalt 11 lag i jente- og gutteklassen under 20 år. Selv om dette kun er ett lag færre enn i fjor, håper vi at de mindre klubbene nå har kommet i gang igjen med klubbtrening, og fremover deltar på de ordinære Norgescupstevnene, og også stiller på neste års Norgesmesterskap.

De store klubbene dominerer
Selv om fekterne fra Bergens FK vant flest gullmedaljer, er det i motsetning til de foregående årene mye jevnere i toppen. Bergens FK er fremdeles best på jentesiden, mens Njård- og Bygdøfekterne har tatt hegemoniet på guttesiden. 

At det var jevnt mellom klubbene kom godt frem i lagkonkurransene i under 20 årsklassen. Der vant jentene fra Bergen og guttene fra Njård. Begge med fektere fra Bygdø som finalemotstandere.

To sterke enkeltresultater
Det er spesielt to fektere som utmerket seg i dette mesterskapet. Først og fremst Ada Sofie Gildernes fra Bergens FK. Hun er kun 14 år og vant i tillegg til sin egen årsklasse; U15-, også U20-klassen, samt sølv i U17-årsklassen. Hun var dessuten på jentenes vinnerlag i lagkonkurransen. 

Den andre er Franz Philip Pap Holmen fra Bygdø FK. Han vant også gull i en høyere aldersklasse i tillegg til i egen aldersklasse, samt på sølvlaget i lagkonkurransen.  

Norgesmestere individuelt:

  • Jenter U20 år: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK
  • Gutter U20 år: Benjamin Humlen Dahlbo, Njård Fekting
  • Jenter U17 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK
  • Gutter U17 år: Franz Philip Pap Holmen, Bygdø FK
  • Jenter U15 år: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK
  • Gutter U15 år: Franz Philip Pap Holmen, Bygdø FK
  • Jenter U13 år: Elisabeth Pilipenko, Bygdø FK
  • Gutter U13 år: Vahab Fatullaev, Njård Fekting

Norgesmestere for lag under 20 år: 

  • Jenter U20 år: Bergens FK (Ada Sofie Gildernes, Vilde Tengesdal og Tone Karstensen)
  • Gutter U20 år: Njård Fekting (Benjamin Humlen Dahlbo, Marcus Vokes Brobakken og Henrik Christopher Walle)

Medaljeoversikt:


GullSølvBronseSum
Bergens FK4239
Njård Fekting33612
Bygdø FK33511
Titan FK
2
2
Stavanger FK

44

FØLG DENNE LENKEN TIL ALLE RESULTATENE 

Landsstevne for barn
Parallelt med norgesmesterskapet arrangerte Bergens FK et landsstevne for de som er for unge til å delta i et norgesmesterskap. Deltakelsen tyde på god rekruttering av de yngste til fektesporten.  

Tøff fekter gjør seg klar til dyst på Landsstevnet 2021. Foto: Andreas Flo.

Synliggjøring av norsk fekting
Det ble i løpet av helgen tatt menge bilder og videosnutter med inntrykk fra både Norgesmesterskapet og fra Landsstevnet. I tillegg til på klubbenes nettsider og Facebookprofiler, er mange av disse også publisert i Facebookgruppen FEKTEBILDER.  

Vi oppfordrer alle både fektere og deres foresatte til å følge overnevnte profil, og publisere like og dele bilder. Det samme gjelder bruk av klubbenes nettsider, samt fekteres egne og fekteklubbenes profiler på sosiale medier, og ikke minst Fekteforbundets offisielle Facebookprofil.  

Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar samtidig i synliggjøringen av norsk fekting. Lik og del, for å bidra positivt for både nyrekruttering og videre vekst!

Norges Fekteforbund gratulerer både de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne! Vi takker også Bergens FK og alle de frivillige som bisto i avviklingen av flott Norgesmesterskap!