FEMTE TRENINGSSAMLING I 2021

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Mai 2021

Bildet viser noen av Stavangerfekterne i Fekteforbundets satsingsgruppe. Foto: Reinert Nordtveit. 

Fekteforbundets satsingsgruppe deltok i helgen på årets femte treningssamling. På grunn av vanskelighetene med å få leie kommunale anlegg 1. mai helgen, deltok kun fekterne fra Oslo og Stavanger. Bergensfekterne gjennomfører samlingen neste helg. Det var av den grunn ingen fellesøkter på Teams.

Samlingen for fekterne i Fekteforbundets satsingsgruppe bestod av både basisøkter og fekteøkter. Fekterne i satsingsgruppen fra Oslo var delt i to kohorter. De trente både inne i Bygdøhus og utendørs. Fekterne fra Stavanger og Kristiansand trente i Tastahallen. 

Gruppen som trente utendørs hadde oppvarming, ballspill, bakkeintervaller, beinarbeid og sirkeltrening fordelt over to økter. Gruppen som trente innendørs hadde treningskonkurranse som strakk seg over to dager. Stavanger kjørte lignende opplegg sine to dager.

Bruk av Fekteforbundets trenerutdanning
I tillegg til Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki bisto hovedtrener i Bygdø Fekteklubb Samuil Kaminski. I tillegg ikke minst Otthar Krohn i Oslo og Gryta Krasikoviene som ledet samlingen i Stavanger med hjelp av Matthieu Bulteau. 

Både Gryta, Otthar og Matthieu har gjennomgått Fekteforbundets Trener 1-utdanning, og mangler kun den siste helgesamlingen før de også har gjennomført Trener 2-utdaningen som er utsatt på grunn av pandemien.

Wang i Stavanger
I tillegg bidro Andreas Suoranta fra Wang igjen. I tillegg til å lede gjennomføringen av styrke- og basisøktene, med blant annet gode slyngeøvelser for å trene kjernemuskelaturen, ga dette fekterne mulighet til å benytte Wangs lokaler i Stavanger.

Se, lik og del bilder
Det finnes bilder og filmsnutter fra denne og andre samlinger, samt fra både klubb- og egentreninger, dessuten fra stevner i Facebook-gruppen FEKTEBILDER. 

Otthar Krohn leder utetreningen i Oslo. Foto: Ellen Margrete Vokes.

Vi oppfordrer alle, både fekterne og deres foresatte og andre frivillige til å bidra med bilder og filmsnutter, og ikke minst like og dele det som blir publisert for å synliggjøre fekting i sosiale medier. 

Til tross for utfordringene pandemien gir, ble det en god treningssamling. Mye på grunn av de foresatte som bisto Fekteforbundet på de ulike treningsstedene. Så tusen takk til alle bidro i gjennomføringen av nok en flott treningssamling. Neste treningssamling er 28-30 mai.