STØTT FEKTEKLUBBEN DIN MED GRASROTANDELEN

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Apr 2020

Norsk idrett og norsk fekting i særdeleshet er i stor grad finansiert av overskuddet fra Norsk Tipping. En stadig større del av dette går direkte til klubber via Grasrotandelen. Støtt derfor fekteklubben din ved å legge den inn som mottaker når du spiller. 

Hele syv prosent av det man spiller for, går nå direkte til den grasrotmottakeren man bestemmer seg for. Dette gjøres for å gi spillerne større mulighet til å bestemme hva tippemidlene skal gå til, og for å gi klubbene større mulighet til å bestemme hvordan midlene skal benyttes for å skape aktivitet.

Inntektspotensial
Ennå er det mange av Norsk Tippings to millioner kunder som ikke har valgt seg en mottaker. Det er derfor fremdeles et inntektspotensial for fekteklubber som ennå ikke har registrert klubben som mottaker, og markedsført ordningen overfor sine medlemmer.

En fekteklubb som har gjort en god vervejobb, kan dermed sikre seg en relativt stabil sum som kommer inn på konto tre ganger i året, hvert år. 

Les mer om Grasrotandelen og finn vervemateriell via denne lenken

Behov for å øke Grasrotandelen
På bakgrunn av NIFs kartlegging av de samlende økonomiske konsekvensene av koronasituasjonen for norsk idrett, har NIF blant annet spilt inn likviditetspakke i størrelsesorden 300 millioner kroner i ekstra grasrotstøtte til idrettslagene til revidert nasjonalbudsjett

Andre støtte- og tilskuddsordninger for klubber
Klubbdrift er som oftest basert på frivillig arbeid. Økonomi kan være en utfordring, men det finnes mange støtte- og tilskuddsordninger, både innenfor og utenfor norsk idrett.

Fekteforbundet har samlet de viktigste via denne lenken