FLOTT FEMTEPLASS I POLEN

Postet av Norges Fekteforbund den 10. Feb 2020

Elias Draugedalen (Nøtterøy FK), nummer fire f.v. fikk femteplass i helgens Europacupstevne for kadetter i Krakow. Foto: Norges Fekteforbund.

Norske fektere deltok i helgen i verdenscupen for seniorer, og i Europacupen for kadetter. Det beste resultatet var Elias Draugedalens flotte femteplass i Polen. 

Draugedalen tapte med kun ett støt (15-14) i kvartfinalen i årets Wawel Dragon Trophy i Krakow. Motstanderen hans, tsjekkeren Frantisek Coufal, vant senere finalen og kapret gullmedaljen i det som var sesongens siste kadettstevne i Europacupen.

Kvalifisert til kadett-VM
Wawel Dragon Trophy er et stort stevne som hadde hele 205 deltakere i gutteklassen. Med denne plasseringen har Elias Draugedalen kvalifisert seg til VM som arrangeres i Salt Lake City i april.

Vi gratulerer både Elias og hans trener Mariusz Piasecki, og ønsker lykke til i VM! 

Den beste norske plasseringen i jenteklassen fikk Njårdfekteren Leila Fatullaeva. Hun kom inn på 41. plass av 172 deltakere.  

Like bra gikk det ikke i for de norske kvinnene verdenscupstevnet for seniorer i Barcelona. Beste norske, Thale Hille-Dahl, endte allikevel på en 148-plass av 273 deltakere.

Resultater
Se alle resultatene i helgens stevner via lenkene nedenfor:

Gutter og jenter kadetter i Krakow

Damer senior i Barcelona

Fektebilder
Se de flotte bildene fra Europacupstevnet i Krakow i Facebookgruppen Fektebilder. Publiser også gjerne egne bilder i denne gruppen, og ikke glem å "like og dele".