GOD OPPSTART HOS OLYMPIATOPPEN

Postet av Norges Fekteforbund den 24. Jan 2020

F.v. Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki, tidligere landslangsfekter, Fredrik Backer fra Njård Fekting, fagkonsulent teknikk-/motorikk innenfor olympiske idretter på Olympiatoppen, Claude Lebreux og fektetrener i Bygdø Fekteklubb, Anna Rostkowska. Foto: Norges Fekteforbund. 

Samarbeidet med Olympiatoppen er i gang. Gårsdagens arbeidsmøte ble en god start for å sette mål og definere den videre prosessen.

Norges Fekteforbund innledet på tampen av 2019 et samarbeid med Olympiatoppen. Vårt ønske er å få tilgang på Olympiatoppens fagkunnskap, deres fasiliteter, og få lære mer av andre idretter som har kommet lengre i sitt systematiske treningsarbeid. 

Målet å tilby et bedre og mer målrettet treningsopplegg for landslangsfekterne for å nå Fekteforbundets sportslige mål. 

Etter ønske fra Olympiatoppen, har Fekteforbundet involvert Anna Rostkowska fra Bygdø Fekteklubb, og Fredrik Backer fra Njård Fekting i det videre arbeidet. Begge har høyere idrettsfaglig utdanning, og lang erfaring som både fektere og trenere. 

Stegvis prosess
Det første møtet var en workshop for å analysere hvilke fysiske egenskaper som kreves for å bli en god fekter. Sammen med Fekteforbundet, bidrar Anna og Fredrik med kunnskap og erfaring om fekting, mens Olympiatoppen vil sette fektekunnskapen i system og bidra med gode treningsrutiner, -øvelser og treningsmetodikk.

Gjøres tilgjengelig
For å få full effekt av en mer strukturert satsing er det ikke tilstrekkelig å kun involvere landslangsfekterne, og at disse kun forholder seg til Fekteforbundets treningsopplegg på treningssamlingene i regi av Fekteforbundet.

Utviklingsarbeidet må også følges opp på klubbnivå, og i det daglige treningsarbeidet i tett samarbeid med fektetrenerne. Ikke minst må dette tilgjengeliggjøres for flere klubbfektere som ønsker å satse og som på sikt aspirerer til landslagsplass. De ulike øvelsene vil derfor også bli tilgjengelig for alle, og dessuten bli implementert i Fekteforbundets trenerutdanning

Fekteforbundets mål er ha et opplegg klar i løpet av 1. halvår og etter hvert involvere flere trenere slik at opplegget kan tas i bruk bredt i fekteklubbene i løpet av året.