GODE NORSKE RESULTATER I ÅRETS NORDISKE MESTERSKAP

Postet av Norges Fekteforbund den 30. Sep 2019

Benjamin Humlen Dahlbo fra Njård Fekting med niendeplass i Turku. Foto: Njård Fekting. 

Årets Nordiske Mesterskap for seniorer ble gjennomført som helgens Kupittaa Tournament 2019 i Turku, Finland. Norge fikk en niendeplass for herrer og en 12. plass i kvinneklassen.  

Benjamin Humlen Dahlbo fra Njård Fekting kom inn på en særdeles god niendeplass i herreklassen. Plasseringen var en klar forbedring fra forrige helg i Stockholm. Han gikk gjennom puljerunden uten tap, og var rangert som den beste før utslagskampene begynte. 

Nest beste nordmann, Emil Friis Ruud fra Bygdø Fekteklubb kom inn på 38. plass av 103 herrefektere. 

Beste norske kvinne ble Njårdfekteren Irina Aschehoug. Hun fikk 12. plassen, med Katharina Malvik fra Titan Fekteklubb like bak på en 19. plass av 68 fektere. 

Se alle resultatene her

Klare for Oslo Cup neste helg
Kupittaa Tournament 2019 var det andre av tre WC Satellitestevner som inngår i årets Nordic Challenge. Det første stevnet i Nordic Challenge var SAF Pokalen/Rehbinder Prize i Stockholm. Det siste stevnet er Oslo Cup i Bygdøhus 5. og 6. oktober der også de sammenlagte vinnerne i begge kjønn skal kåres.

Til tross for litt ujevn fekting i resten av den norske troppen, krysses fingrene for at de norske fekterne treffer godt med formen i Oslo Cup neste helg.

Stevnet avholdes i Bygdøhus, Huk Aveny 45 i Oslo. Herrekonkurransen begynner lørdag kl. 1000, med finaler kl. 18:00. Konkurransen for damene er på søndag med start kl. 10:00 og finaler kl. 16: 00.

Det er gratis inngang, og vi håper på et stort oppmøte fra de som vil følge årets internasjonale stormønstring i Norge!