NORSK PARAFEKTER TIL ESTLAND

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Sep 2019

Bildet viser fekteren Cathrine Bergan og leder i Drammen Fekteklubb, Dan Lundesgaard. Foto: Jan Arne Dammen. 

Som Norges første og eneste parautøver, reiser Cathrine Bergan til Narva i Estland for å delta på et internasjonalt stevne i rullestolfekting. Norges Fekteforbund er glad for å kunne bidra med reisestøtte og ønsker lykke til! 

Rullestolfekting er en paralympisk gren som ble introdusert under de Paralympiske Lekene i Roma i 1960. Både kvinner og menn konkurrerer i alle våpengrenene i to ulike klasser avhengig av bevegelighet. Rullestolene er festet i spesielt tilpassete rammer på ordinære fektepister.

Sporten er organisert i et eget internasjonalt forbund: International Wheelchair & Amputee Sports Federation (IWAS).  

Se informasjonsfilm om rullestolfekting her

Aktivitet i Drammen Fekteklubb 
Fekting er en relativt liten sport i Norge. Med få unntak er sporten organisert i små klubber med knappe ressurser. Av den grunn har det tidligere kun vært sporadiske forsøk på å starte opp egen aktivitet innenfor rullestolfekting.

Drammen Fekteklubb har imidlertid bestemt seg for å utvikle et tilbud, og ønsker alle bevegelseshemmede velkommen. Både de som vil konkurrere, og de som kun ønsker å trene. 

Kompetansebygging
Norges Fekteforbund bistår Drammen Fekteklubb i arbeidet vis a vis Norges Idrettsforbund og i kontakten med andre relevante samarbeidspartnere. Målet et at denne klubben kan bli et kompetansesenter for rullestolfekting, og dermed skape et utgangspunkt for spredning av grenen til andre fekteklubber, og til andre idrettslag som er tilsluttet Norges Idrettsforbund.

Erfaring og inspirasjon
Norges Fekteforbund håper at denne turen gir Cathrine inspirasjon, og at både hun og Drammen Fekteklubb tar med seg nyttig erfaring og kunnskap om rullestolfekting tilbake til klubben, og til norsk fekting for øvrig. Forbundet håper også deltakelsen vil bidra til å synliggjøre sporten slik at flere ønsker å begynne.

Ta kontakt
Interesserte, både andre parautøvere som har lyst til å prøve, og ressurspersoner som kan tenke seg å støtte Cathrine eller Drammen Fekteklubb, kan enten ta direkte kontakt med Drammen Fekteklubb eller Norges Fekteforbund.

Les saken og se flere bilder av Cathrine og Dan i nettavisen Langsveien.no her

Mer informasjon om Drammen Fekteklubb her