NATIONS CHALLENGE I TROLLHÄTTAN

Postet av Norges Fekteforbund den 26. Aug 2019

For 2. gang deltok de norske ungdommene i landskampen Nations Challenge. Dette er en idrettsduell mellom de to "erkefiendene" Sverige og Norge innenfor ulike sporter på ulike steder i Norge og Sverige. 

Nations Challenge består av bryting, rulleski, løping, sykling, kajak, rugby, padling, boksing, skyting, squash, skateboard, tennis, timbersport, parasport, swimrun, strandvolleyball, footvolley, triathlon og fekting. 

Lagkamper for ungdommer
Fektestevnet var i Trollhättan i Sverige. Det ble fektet lagkamper i aldersklassene U15 og i U17. Lagene bestod av fire fektere hvor av minst én måtte være jente.

Det norske U17-laget bestod av Inge Sørum (Bygdø), Henrik Walle (Njård), Chiara Kloster (Bygdø) og Kasper Mathisen Heiberg (Nøtterøy). 

Det norske U15-laget bestod av Franz Philip Pap Holmen (Bygdø), Tristan Moe Lumb (Njård), Mie Selinger (Njård) og Aleksander Malvik (Titan). 

I U17-klassen vant det norske laget 68-58, mens det svenske laget vant 69-55 i U15-klassen.

Philip von Platen var lagleder for det svenske laget, mens Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki var lagleder for det norske laget. 

Elitekamp
I tillegg til lagkonkurransen for ungdommene, fektet Åsa Linde og Caroline Piasecka en seniorlandskamp. Kampen ble dømt av Sanne Gars og kommentert av Emma Wertsen som begge er tidligere svenske landslagsfektere.

Denne kampen, som ble vunnet av Caroline 15-12 ble sendt på Youtube og er tilgjengelig via denne lenken. Det er fekting fra 51:30 til 01:09:00. Elitekampen starter på 55:10.

Norge vant fektekonkurransen, Sverige vant sammenlagt
Fordi Norge vant to av tre fektekonkurranser, gikk Norge seirende ut av fektekonkurransen. Sammenlagt etter 18 øvelser, gikk imidlertid Sverige av med seieren. Se totaloversikten her.

Bilde fra premieutdelingen. 

Norges Fekteforbund takker arrangøren av fektekonkurransen, Fekteklubben Athos i Trollhättan og det Västsvenska Fäktförbundet, for utfordringen og for et flott arrangement!

Se flere bilder via denne lenken

Se resultater via denne lenken