STEVNEKALENDER FOR SESONGEN 2019/20

Postet av Norges Fekteforbund den 31. Mai 2019

Bildet er tatt fra Nøtterøy CUP 2019 som avsluttet denne sesongens Ungdomsserie. (Foto: Ellen Vokes, Njård Fekting)

Neste sesongs stevnekalender er laget. Rankingstevnene for den kommende sesongen er publisert under Terminliste på våre nettsider. 

Her finnes også en fullstendig oversikt med datoer for både rankingstevner og nasjonale treningssamlinger. Dessuten finnes det lenker til det svenske, det europeiske og det internasjonale fekteforbundets kalendere på denne siden. 

Om det kommer endringer i de internasjonale kalendrene, vil Fekteforbundet være nødt til å gjøre endringer. I så fall, vil det komme informasjon om dette.

Datoene for neste sesongs stevner i Ungdomsserien er også klare, men en fullstendig beskrivelse for dette vil komme senere. 

Endret beregning av rankingpoeng 
I tillegg til å fastsatt regler for hvilke stevner som kvalifiserer for rankingpoeng, fastsetter forbundet også hvordan poengene regnes ut avhengig av hvilket resultat man har oppnådd under konkurransen. Denne poengberegningen er nå endret. 

Endringen innebærer endret vekting mellom nasjonale og internasjonale plasseringer, samt mellom Norgesmesterskap og resultater fra Norgescupsstevner. Når sesongen starter vil de gamle poengene tilpasses de nye poengberegningene. 

Norsk ranking 
Norsk ranking for seniorer, juniorer og kadetter er basert på et rankingsystem som rulleres over sesongen. Poengene for konkurransene forrige sesong erstattes når samme eller tilsvarende konkurranse er gjennomført i den neste sesongen. Europa- og Verdensmesterskap inngår ikke i Norsk ranking.

I alle norske konkurranser som inngår i Norsk ranking, skal Norsk ranking anvendes som seeding. Alle fektere med norsk lisens inngår i Norsk ranking, også fektere som representerer andre land i internasjonale mesterskap. 

Se oversikten over stevnene som inngår i Norsk ranking her.

Regionale treningssamlinger
Fekteklubbene i de ulike regionene må avtale seg imellom hvilke tidspunkter som passer. Fekteforbundet skal orienteres i god tid, slik at samlingene kan planlegges. 

Les mer om organisering av de regionale treningssamlingene her.

Spørsmål og kommentarer til kalenderen og til tidspunktene for de regionale treningssamlingene kan sendes til Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki