NORGE VANT LANDSKAMP MOT SVERIGE

Postet av Norges Fekteforbund den 27. Aug 2018


Norske ungdomsfektere slo i helgen svenske fektere i en vennskapelig landskamp. Fekting var én av øvelsene i konseptet Nations Challenge, som er en del av rulleskistevnet Alliansloppet Action Week. 

Nations Challenge er en idrettslig duell mellom de to "erkefiendene" Sverige og Norge. Fekting, som er en ny øvelse på programmet, var en av 12 idretter som gir poeng i konkurransen. 

Vi gratulerer både Sverige, som vant Nations Challenge sammenlagt, og de norske ungdommene som vant fektekonkurransen.

VENNSKAPELIG KAPPESTRID
Selv om dette var en konkurranse, var hensikten like mye å gi ungdommene en annerledes fekteopplevelse. De svenske arrangørene hadde organisert et flott stevne der god atmosfære og vennskapelig kappestrid var viktigere enn resultatene. Det ble arrangert felles innmarsj, og presentasjon av alle fektere. Alle kampene foregikk på en pist med gode lys- og lydforhold.

OM FEKTEKONKURRANSEN
Konkurransedagen startet med en oppvisningskamp mellom den tidligere svenske landslagsfekteren og svensk mester, Philip von Platen, og OL-sølvmedaljør og NFs sportslige leder, Bartosz Piasecki. Det ble en jevn og spennende kamp med mye god fekting som Bartosz til slutt vant 15-13. 

Deretter var tiden inne for selve landskampen. Syv svenske, og syv norske ungdommer fektet mot hverandre til 3 støt. Etter totalt 49 tøffe kamper, gikk Norge av med seieren 105-70.

Dette ble en fin opplevelse på alle måter. Ungdommene gjorde en god figur, og selv om de kommer fra ulike norske fekteklubber, støttet de hverandre i alle lagkampene. Etter konkurransen, på vei hjem til Norge, inviterte Bartosz Piasecki, Fekteforbundets sportslige leder til en felles middag.

Norges Fekteforbund gratulerer alle på det norske laget: 

  • Chiara Kloster
  • Erik Hoff 
  • Henrik Walle   
  • Kasper Mathisen Heiberg         
  • Emil Draugedalen 
  • Marie Olsen Stenersen     
  • Gustav Göthlin               

BRA ARRANGEMENT
Fektekonkurransen ble arrangert av Fäktklubben Athos i Trollhättan i samarbeid med det Svenske og Vestsvenske Fekteforbundet samt Alliansloppet Action Week.

Det Norske Fekteforbundet takker for invitasjonen, og gratulerer arrangørene med gjennomføringen av en særdeles flott og hyggelig konkurranse!

BILDER OG VIDEO
Det finnes mange bilder og videoer på Alliansloppets Facebookprofil, Her ligger også intervju med både den svenske toppfekteren Emma Wertsen og Bartosz Piasecki. 

Se bilder

Se video

Mer informasjon om Nations Challenge via denne lenken