U23-NM OG SOMMERSTØTET 2024

Postet av Norges Fekteforbund den 10. Jun 2024

Benjamin Humlen Dahlbo, nybakt norgesmester i U23-årsklassen. Foto: Njård Fekting. 

Det var en begivenhetsrik fektehelg i Njårdhallen. I tillegg til Sommerstøtet ble norgesmesterne i U23-årsklassen kåret.

Sommerstøtet var det fjerde og siste stevnet i sesongens Ungdomsserie. På søndag var det Norgesmesterskap i U23-årsklassen.

Norgesmestere i U23-årslassen
Norgesmesterskapet i U23-årsklassen ble i år avholdt separat. Dette gjorde også at fekterne kunne fokusere på kun en mesterskapsklasse. 22 gutter og 11 jenter fra syv fekteklubber deltok.

Vinnerne av NM U23-årsklassen 2024

  • Jenter: Elsa von Koss Hellebø, Njård Fekting 
  • Gutter: Benjamin Dahlbo, Njård Fekting

Ungdomsserien
Fekteforbundet har som mål å øke aktiviteten blant barn og unge, skape et tettere samarbeid mellom klubbene, og stimulere til vennskap mellom fekterne med ulik geografisk tilhørighet. Ett av tiltakene var igangsettelse av Ungdomsserien for barn og ungdom i 2017.

Serien skal være uhøytidelig, men også gi spennende opplevelser og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser.

Den er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som fire regionale konkurranser i fire ulike klubber på Østlandet hver sesong.

Les mer om Ungdomsserien via denne lenken

Njård Fekting sitt Sommerstøtet var sesongens siste. Stevnet hadde 107 starter fra 12 fekteklubber.

Vinnerne Sommerstøtet 2024:

  • U17-årsklassen: Zion Lundesgaard, Drammen FK og Abel Austbø Dahle, Njård Fekting
  • U15-årsklassen: Zion Lundesgaard, Drammen FK og Abel Austbø Dahle, Njård Fekting
  • U13-årsklassen: Millelillie Langvik Derrick, Oslo FK og Alexander Mørch Hellkås, Bygdø FK

I tillegg ble det arrangert konkurranse i U11-årsklassen med 22 jenter og gutter som alle var vinnere!

Vi gratulerer alle sammen!

Se alle resultater fra U23-NM og Sommerstøtet 2024 via denne lenken

Vinnerne av denne sesongens Ungdomsserie blir offentliggjort i september ved en egen premieutdeling i forbindelse med det første stevnet i Ungdomsserien sesongen 2024/25. 

Synliggjøring av norsk fekting
I den lukkete Facebook gruppen Fektebilder er det mulig å publisere bilder og film fra helgens konkurranser. Her finnes dessuten bilder fra andre mesterskap, stevner i inn- og utland. Gruppen holdes lukket slik at man trygt kan publiserer bilder av barn, uten at disse kan spres uten godkjenning.

Vi oppfordrer derfor også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil som er åpen. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norsk fekting.