REGIONAL TRENINGSSAMLING I TRONDHEIM

Postet av Norges Fekteforbund den 29. Jan 2024

Deltakerne på den regionale treningssamlingen 27. og 28. januar i Trondheim. Foto: Norges Fekteforbund. 

Det ble i helgen avholdt regional treningssamling i Trondheim. 29 fektere fra Tordenskiold Trondheim FK, Kristiansund FK og studentidrettsklubben NTNUI Fekting deltok.

Treningssamlingen som ble avholdt i Tordenskiold Trondheim Fekteklubb sine treningslokaler, var bekostet av Norges Fekteforbund og dermed gratis for fektere fra alle klubbene i regionen.

Samlingen ble ledet av de innleide trenere Magnus Breimo og Aleksandra Dvoryanchikova. Magnus er aktiv trener i NTNUI og har gjennomført Fekteforbundets Trener 1-utdannelse. Aleksandra er trener for barn, unge og parautøvere i TTF.

Deltagerne på samlingen ble utfordret i øvelser innenfor koordinasjon, teknikk, ballspill, pulje- og lagfekting, dømming og tekniske øvelser i par. I tillegg til treningen var det hyggelig sosialt samvær.

Fekteforbundet håper at samlingen ga inspirasjon og nyttige tips til øvelser som kan benyttes på klubbtreningene, og at samlingen ble en fin kick start på det nye året.

Integrert parafekting
Parafekting er en paralympisk gren som ble introdusert under de Paralympiske Lekene i Roma i 1960. Det er nå flere fekteklubber, blant annet Tordenskiold Trondheim som har et tilbud. Det var derfor naturlig at parafektere deltok på treningssamlingen. Les mer om parafekting via denne lenken

Øvelser innen parafekting var integrert på den regionale treningssamlingen. Foto: Norges Fekteforbund. 

Dommerkurs 1+2
For å utvikle stevnene til det beste for både fektere og publikum, setter Fekteforbundet krav til antall dommere, og til deres kvalifikasjoner. Fekteforbundet tilbyr derfor også gratis dommerkurs.

Årets første ble avholdt i forbindelse med den regionale treningssamlingen. Kurset ble avholdt av Junjie Cao som er leder av Fekteforbundets Dommerkomite.

Hele 17 deltagere fra de tre klubbene i regionen fikk dermed innføring i både teori og praksis.

Les mer om Fekteforbundets dommerutdanning via denne lenken

Deling av bilder og film
Det publisert flere bilder fra denne samlingen, og fra andre samt fra stevner og mesterskap i inn- og utland i den lukkete norske Facebook gruppen Fektebilder. Fekteforbundet oppfordrer flest mulig av fekteklubbene, også både fekterne selv og deres foresatte til å dele bilder og film på sosiale medier. 

Gjerne også til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Fekteforbundet minner om Retningslinjer for publisering av bilder og film (idrettsforbundet.no) og dermed at film og bilder av barn tryggest gjøres i den lukkete norske Facebook gruppen Fektebilder