REGIONAL TRENINGSSAMLING PÅ VESTLANDET

Postet av Norges Fekteforbund den 13. Nov 2023

Teknikktrening på den regionale treningssamlingen i Stavanger. Foto: Stavanger FK.

Fekteforbundet arrangerte i helgen regional treningssamling for fekterne i klubbene på Vestlandet i Stavanger.

Helgens regionale treningssamling for fekterne på Vestlandet ble avholdt i Stavanger. 23 fektere i alderen 9 – 17 år fra Stavanger FK og Bergens FK deltok. Samlingen ble avholdt i Stavanger FKs nye fektesal på Tjensvoll som ble innviet tidligere i år. 

Samlingen ble ledet av de innleide trenerne Leila Chevalier og Aleksei Skachkov. Begge gjennomførte i år Fekteforbundets Trener 1-utdannelse.

Trenerne gjorde en flott jobb med å tilpasse treningen til hver enkelt fekters nivå for at alle skulle ha mest mulig nytte av samlingen. Deltakerne fikk to fysiske økter innenfor styrke, reaksjon, og beinarbeid, en økt med fekteteknikk med oppgaver og to fekteøkter med kamptrening.

Regionale treningssamlinger
Regionale treningssamlinger er et gratis tilbud som Fekteforbundet tilbyr barn og ungdom i de ulike regionene. Utover sportslige utvikling og motivasjon, ønsker forbundet at samlingene skal stimulere til økt samhold på tvers av klubbene. Derfor blir det blant annet derfor alltid servert et fellesmåltid for deltakerne på disse samlingene.