VINTERSTØTET 2023

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Nov 2023

Nils Koppang omkranset av de første vinnerne av "Nils Koppangs Pokal", Emilis Krasikovas og Leila Chevalier fra Stavanger FK. Foto: Tom Helge Vik. 

I helgen arrangerte Njård Fekting Vinterstøtet i Njårdhallen. Dette var sesongens andre stevne i Norgescupen for de yngre aldersklassene. Nytt av året var utdeling av "Nils Koppangs Pokal", en vandrepokal til beste fekter i jente- og gutteklassen under 20 år.

Konkurransen hadde 154 starter fra hele 12 fekteklubber. Inkludert den svenske klubben WFF Örebro. I tillegg hadde stevnearrangøren Njård Fekting laget en uhøytidelig konkurranse for de som er for unge til å delta i Norgescupen. Her var alle vinnere og fikk utdelt deltakermedaljer.

Det ble et meget godt gjennomført stevne. Med god bistand fra Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki, bidro frivillige fra arrangørklubben og dommerne til en velsmurt arrangement. Det var flott rigget med streaming av finalene på Njård Fekting sine Facebook-profil og servering av god mat og drikke til både tilskuere og fektere i stevnecafeen. 

Nils Koppangs Pokal
Nytt av året var utdeling av "Nils Koppangs Pokal", en vandrepokal til beste fekter i jente- og gutteklassen under 20 år.

Nils Koppang vant blant annet 11 individuelle NM-gull, og ble juniorverdensmester i Wien i 1977 og i Madrid i 1978.

Han er behørig omtalt i Jubileumsskrivet som ble utgitt i forbindelse med Norges Fekteforbund sitt 100-årsjubilum i 2011. Enda flere av hans meritter er listet opp i nyhetssaken om vandrepokalen som ble publisert på Njård Fektings sine nettside i forkant av årets stevne.

Mange hadde møtt opp og fikk mulighet til å treffe en av norsk fekting store profiler. Nils som er æresmedlem i Oslo Fekteklub, med tidligere tilhold i Njårdhallen, delte selv ut pokalene.

Klassevinnere Vinterstøtet 2023
Fektere fra fem klubber ble klassevinnere i helgens stevne. Vi gratulerer følgende med gullmedaljene!

  • U20-årsklassene: Leila Chevalier og Emilis Krasikovas, Stavanger FK
  • U17-årsklassene: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK og Filip Zimmermann, WFF Örebro
  • U15-årsklassene: Olympia Stokke, Bygdø FK og Zakaria Alizadeh, Titan FK
  • U13-årsklassene: Lujainah Ahmed Daar, Bergens FK og Alexander Hellkås Mørch, Bygdø FK

Alle resultater finnes via denne lenken

Norgescup og Masters
På grunn av økende påmelding, og dermed større press på stevnegjennomføringen, blir Norgescupstevene denne sesongen delt i to som en prøveordning.

Inndelingen av de ulike aldersklassene blir gjort på samme måte som på Norgesmesterskapene. Både på Siddis Cup 202, som var det første og helgens Vinterstøt, fungerte dette veldig bra.

Som Norgescupstevne teller Vinterstøtet med i Masters-serien. Finalene for de åtte beste fekterne, sammenlagt i alle aldersklasser gjennomføres i mai 2024. Mer informasjon om Masters her.

Deling av bilder og film 
Det er flott at mange fekteklubber har publisert bilder med gratulasjoner av klubbmedlemmene på egne nettsider og profiler i sosiale medier. Vi oppfordrer flest mulig, også både fekterne selv og deres foresatte, til å dele bilder og film på sosiale medier.

Gjerne også til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Fekteforbundet minner om Retningslinjer for publisering av bilder og film (idrettsforbundet.no) og om at film og bilder av barn også kan gjøres i den lukkete norske Facebook gruppen Fektebilder. I denne gruppen finnes det også mye fint fra treningssamlinger, stevner og mesterskap i inn- og utland.