FLOTT REGIONAL JENTESAMLING I OSLO

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Des 2022

God stemning i Hovseterhallen i Oslo. Foto: Katherina Malvik.

Fekteforbundet arrangerte i helgen årets andre og siste regionale samling kvinner på Østlandet. 24 jenter fra seks fekteklubber deltok.

Helgens samling ble ledet av Katherina Malvik fra Titan FK og Fabian Caicedo fra Titan FK/Bekkestua FK. Fekterne fikk utfordret seg både i fektesalen og på Fangene på fortet. Forbundet takker alle trenere og utøvere for god innsats!

Treningene inneholdt innslag av reaksjons- og relasjonsøvelser, fysiske og tekniske øvelser i tillegg til kamptrening. På lørdag kveld var alle med på Fangene På Fortet. Der fikk deltagerne bryne seg på praktiske og fysiske oppgaver som løses i team. Det hele ble avsluttet med en hyggelig og sosial middag.

Økt fokus på jentene
I Fekteforbundets Langtidsplan 2022 - 2028 er det et vedtatt mål å øke kvinneandelen blant aktive medlemmer og konkurranser med 40 prosent, dessuten å øke antallet kvinnelige trenere.

For å bistå i dette, har NF-styret oppnevnt en kvinnekomite som skal bistå i planlegging og gjennomføring av aktiviteter for jentefektingen.

Ett av de vedtatte tiltakene er gjennomføring av egne treningssamling for jenter. Dette skal både skape gode miljøer på tvers av klubbgrenser for å bidra til at fekterne ikke slutter, og gjøre sporten mer attraktiv for enda flere jenter. Dessuten skal treningssamlingene styrker det sportslige nivået slik at resultatene forbedres.  Planen er å avholde en tilsvarende samling i februar i Bergen for jentefekterne i vestlandsregionen.

Flotte bilder
Det er publisert flotte bilder fra denne og andre treningssamlinger, samt fra stevner og mesterskap i inn- og utland i Facebookgruppen Fektebilder. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter. Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Bilder som blir delt og likt på sosiale medier både motiverer og bidrar til å gjøre fektesporten mer attraktiv for både nye utøvere og sponsorer.