BEGIVENHETSRIK NORSK FEKTEHELG

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Nov 2022

F.v.: Elisabeth Pilipenko, Elsa von Koss Hellesbø, Mie Selinger, Ada Sofie Gildernes, Conrad Danielsen, Kristoffer Mikael Solvikaas, Olav Lindland og Martin Aleksander Vik. Foto: Bergens FK.

Denne helgen ble det arrangert Norgescupstevne i Bergen, det var norsk deltakelse i et Europacupstevne i København, og norsk representasjon på kongressen i det Internasjonale Fekteforbundet (FIE).

Årets Bergens Cup i Haukelandshallen var det andre stevnet i sesongens Norgescup. Det hadde 159 starter fordelt på ti aldersklasser i begge kjønn. Fektere fra ti norske fekteklubber, samt to tyske studenter og én fekter som representerer Ghana, stilte til start. 

I tillegg til i dommere og de ansvarlige for stevnegjennomføringen, bidro frivillige fra arrangørklubben Bergens FK i cafeen med god mat og drikke til både tilskuere og fektere.

Selv om deltakelsen var noen lavere enn på Vinterstøtet, som var det første stevnet i Norgescupen, var deltakelsen i årets Bergens Cup høyere enn i fjor. Som Norgescupstevne teller Bergens Cup med i Masters-serien. Finalene for de åtte beste fekterne, sammenlagt i alle aldersklasser gjennomføres i mai 2023. Mer informasjon om Masters her.

Vinnere fra fem fekteklubber
Fektere fra fem fekteklubber av totalt ti klubber som hadde deltakere sto øverst på premiepallen.

Vi gratulerer følgende personer med gullmedaljene:

  • Seniorklassene: Anne Marit Morvik, Bygdø FK og Alexey Skachov, Stavanger FK.
  • U20-årsklassene: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK og Inge Sørum, Bygdø FK
  • U17-årsklassene: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK og Martin Aleksander Vik, Njård Fekting
  • U15-årsklassene: Kristina Osharova, Bergens FK og Alexander Allpost Fossum, Bygdø FK
  • U13-årsklassene: Putri Mentari Velhoeven, og Yahia Alizadeh, Titan FK

Alle resultater finnes via denne lenken.

To topp 16 i København
Bygdøfekterne Franz Philip Pop Holmen og Viktor Jarl Hagen Breivik prioriterte i helgen å delta på Europacupstevnet for kadetter i København. De kom inn på henholdsvis 13. og 15. plass og dermed de første nordmennene med plassering blant de topp 16 på et Europacupstevne siden 2020. Dette var derfor meget gode prestasjoner i sterk internasjonal konkurranse med 193 deltakere fra 30 land.

 F.v.: Franz Philip Pop Holmen, Samuil Kaminski (coach) og Viktor Jarl Hagen Breivik. Foto: Bygdø FK

FIE-kongress i Lausanne
Fekteforbundets delegat Bjørn Faye vedtok sammen med delegater fra 145 land på årets kongress i det Internasjonale Fekteforbundet (FIE). Kongressen videreførte utestengelsen av russere og belarusere, og tildelte Saudi-Arabia arrangøransvaret for Kadett- og Junior-VM 2024 (12-20 april). Kongressen vedtok dessuten regelendringer, blant annet om passivitet. Disse vil det bli informert nærmere om.

Joonas Lyytinen, president i det Finske Fekteforbundet og medlem i den Nordiske Fekteunionen (NFU) tok ordet og informerte om de nordiske landenes holdning til videre russisk og belarusisk deltakelse. Foto: FIE

Del bilder og synliggjør fekting
Det er publisert mange bilder fra årets Bergens Cup i Bergens Fekteklubb sin Facebookprofil. Også I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert flere flotte bilder fra treningssamlingene i regi av Norges Fekteforbund og stevner og mesterskap i inn- og utland. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Bilder som blir delt og likt på sosiale medier både motiverer og bidrar til å gjøre fektesporten mer attraktiv for både nye utøvere og sponsorer. Vi oppfordrer derfor flere til å bidra. Gjerne allerede på neste stevne; Siddis Cup i 21. og 22. januar 2023.