OPPDATERT STEVNEKALENDER ER PUBLISERT

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Aug 2022

Fekteforbundet har oppdatert terminlistene med oversikt over internasjonale rankingstevner, samt stevnene i Norgescupen og Ungdomsserien. 

Kalenderen vil bli supplert med kurs og andre aktiviteter i regi av Fekteforbundet når disse er planlagt. Finn informasjonen om de ulike stevene i lenkene nedenfor:  

Påmelding og uttak
Påmelding til internasjonale konkurranser skal gjøres som pre-inscription i Ophardt av hver enkelt fekteklubb senest 30 dager før start, uansett påmeldingsdato i Ophardt. Dette for at Fekteforbundet får tid til å gjøre eventuelle uttak, om antall påmeldte overstiger antall plasser. Fekteforbundet vil for øvrig vedta uttakskriterier til mesterskapene, og publisere disse i september.

Kjøp av FIE- og EFC-lisenser
Deltakelse på de internasjonale stevnene krever internasjonale lisenser. Dette inkluderer Oslo-Cup som krever FIE-lisens. Det er også et krav om at alle trenere/coacher må ha FIE-lisens for å bli akkreditert til mesterskap.

Lisensene bestilles av hver enkelt klubb via Ophardt, på samme måte som bestillingen av den nasjonale fektelisensen som kreves for deltakelse på norske stevner. 

De internasjonale fektelisesene blir fakturert hver enkelt klubb, sammen med den nasjonale fektelisensen mot slutten av kalenderåret. 

Nye krav til utstyret
For å delta på både norske og stevner i utlandet må kontakten i kården ha to hull, slik at klingeledningene går gjennom hver sitt hull før den festes i kontakten. 

Det er dessuten et krav om at begge endene (stikkene) til kroppsledningen er gjennomsiktige. Les mer og se bilder via denne lenken.

Det også forbudt for venstrehendte å benytte fektebukser som er laget for høyrehendte og omvendt. Dette av sikkerhetsmessige årsaker grunnet den overlappende borrelåsen og glidelåsen i gylfen.