TENTATIV KALENDER FOR SESONGEN 2020/21

Postet av Norges Fekteforbund den 17. Jun 2020

En foreløpig kalender for den kommende sesongen er nå publisert. Kalenderen inneholder en tentativ plan for Norgesmesterskap og rankingstevner, dommerkurs, samt nasjonale og regionale treningssamlinger. 

Kalenderen må anses som midlertidig. Den forutsetter lettelser i de norske smittevernreglene, og må etter hvert også tilpasses den svenske, europeiske, og det internasjonale fekteforbundets terminlister. Disse er ennå ikke på plass etter at Europa- og Verdenscupen ble stoppet på grunn av Koronapandemien.

Holdes oppdatert
Norges Fekteforbund deltar aktivt i det fellesidrettslige arbeidet med NIF vis av vis myndighetene i den gradvise åpningen av den organiserte idretten i Norge. Hva dette innebærer for fekte-Norge kommuniseres kontinuerlig via fektingens Koronavettregler

Vårt mål er at den felles dugnadsinnsatsen vil resultere i ytterligere lettelser, slik at vi kan komme tilbake til normalen så raskt som mulig. 

Fekteforbundet holder også tett kontakt med det europeiske og internasjonale fekteforbundet, og vil også sørge for at lenkene til de utenlandske terminlistene, og stevnekalenderen i Ophardt blir oppdatert. Fekteklubbene vil bli informert ved endringer. 

Uttak
Prosessen rundt uttakskriterier til landslag, og deltakelse på internasjonale mesterskap vil først bli satt i gang når den europeiske og internasjonale kalenderen blir kjent.

Regionale treningssamlinger og trenerkurs
Norges Fekteforbund vil så snart som mulig også utarbeide en ny plan for gjennomføring årets helgesamlinger i årets Trener 2-utdanning. Deltakerne vil bli kontaktet direkte.

Per nå er det satt opp to regionale treningssamlinger i kalenderen. Fekteklubbene i de ulike regionene avtaler seg imellom hvilke tidspunkter som passer, og følge retningslinjene for organisering av samlingene i planlegging av flere andre regioner. Les mer om organisering av de regionale treningssamlingene her

Husk at Fekteforbundet skal orienteres i god tid, slik at samlingene kan tilpasses kalenderen.

Spørsmål til kalenderen, og til planlegging av regionale treningssamlinger kan rettes til Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki.