KLART FOR NORDISK MESTERSKAP I SANDEFJORD

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Okt 2019

Faksimile fra nyhetsinnslaget om det nordiske mesterskapet i kårdefekting på NRK Østafjell. Se innslaget via lenken nedenfor i teksten.

Lørdag og søndag, 19. og 20. oktober møtes de beste kårdefekterne fra de Nordiske og de Baltiske landene i Sandefjord for å konkurrere om de nordiske mesterskapstitlene i ungdomsklassene. 

Det skal kåres nordiske mestere for begge kjønn i aldersklassene under 20 år, under 17 år og under 15 år. Flere norske fektere kan hevde seg helt i toppen.

Det største noensinne
Det er 14 år siden forrige gang det nordiske mesterskapet i kårdefekting for ungdommer ble arrangert i Norge. Alt tyder på at årets mesterskap blir den største fektekonkurransen som noensinne er arrangert her i landet.

Det er nå påmeldt totalt 413 starter fra Danmark, Sverige, Finland, Latvia, Estland, Litauen og Norge. Følg lenken til de påmeldte og live resultater

Konkurranse og overnatting på samme sted
For å stimulere fekteinteressen i nye vekstområder, valgte Norges Fekteforbund å avholde mesterskapet på Oslofjord Arena i Melsomvik, utenfor Sandefjord. I tillegg til en ny flott hall, tilbys rimelig og fleksibel overnatting, samt felles bevertning. 

Adkomsten er gjort så enkel så mulig ved å organisere busstransport til og fra Stokke togstasjon og Torp flyplass.

Ved å samle hele det nordiske fektemiljøet på ett overnattingssted, i tilknytning til mesterskapsarenaen, håper Fekteforbundet at flere deltakere følger hele konkurransen og er tilskuere på finalene. Dessuten vil denne løsningen gjøre det enklere for delegasjonene å knytte kontakt og bygge vennskap på tvers av klubber og land utenom konkurransen. 

I rute med forberedelsene
For å gi flere klubber opplæring og erfaring i å avvikle stevner, tildelte Fekteforbundet arrangøransvaret til de lokale fekteklubbene på Nøtterøy og i Sandefjord. Både Fekteforbundet og de større klubbene bidrar imidlertid med både utstyr og kompetanse. 

Forberedelsene skal være i rute og arrangørklubbene kan snart ønske både fekterne, støtteapparat, og tilskuere velkommen.

Se nyhetsinnslaget om klubbenes forberedelser på NRK Østafjells her

Gratis inngang for tilskuere
På lørdag starter konkurransen kl. 10:00 med finaler fra kl. 18:00. På søndag starter konkurransen kl. 08:30 med finaler fra kl. 15:00. Det er gratis inngang for alle tilskuere.

Finn praktisk informasjon om Oslofjord Arena og stevnet her.

Norsk fekting vokser
De siste årene har stadig flere fått øynene opp for fekting, og antall aktive har økt betraktelig. Det er primært antall barn og ungdom under 20 som har stått for økningen, og disse er nå den største aldersgruppen i norsk fekting.

Om veksten fortsetter i samme takt, vil det totale antallet aktive norske fektere neste år ha doblet seg i løpet av ti år. 

Regionalt fektesenter
Sandefjord Fekteklubb er et godt eksempel på veksten i norsk fekting. Klubben har nærmest tredoblet antallet aktive medlemmer siden den ble etablert i 2012.

Sammen med Nøtterøy Fekteklubb arbeides det nå for å etablere et nytt regionalt fektesenter slik at veksten kan fortsette i hele Vestfold og Telemark. Norges Fekteforbund håper at dette mesterskapet vil bidra positivt i dette arbeidet. 

Se og del promo-filmen som er produsert for mesterskapet!