SESONGENS FØRSTE LANDSLAGSSAMLING

Postet av Norges Fekteforbund den 26. Aug 2019

Bildet viser deltakerne på samlingen og NFs sportslige leder, Bartosz Piasecki. Alle iført den nye reisegenseren som skal benyttes av forbundets representasjonsutøvere på internasjonale stevner.  

Norges Fekteforbund arrangerte i helgen sesongens første treningssamling for landslag og rekrutteringsutøvere på Bygdøhus i Oslo. Hele 20 fektere fra seks fekteklubber deltok på samlingen som varte fra fredag til søndag. 

Fekterne som er i aldersklassene under 23 år, juniorer og kadetter gjennomførte fem treningsøkter over tre dager. Samlingen ble ledet av Mariusz Piasecki. 

På lørdag kveld var det fellesmåltid, sammen med deltakerne på Fekteforbundets Trener 1-kurs. 

Mental trening
Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki har bidratt og har skrevet en omtale på omslaget av boken "Ti idrettsutøvere som søkte hjelp - og fikk det". Boken er skrevet av idrettspsykolog Henrik Herrebrøden som arbeider med oppfølging av idrettsutøvere.

Denne boken vil bli tilgjengelig for Fekteforbundets representasjonsutøvere i løpet av sesongen. 

Mer informasjon om Henrik og boken kan leses her.

Bildet viser idrettspsykolog Henrik Herrebrødens som holdt et to timers foredrag om mental trening i forbindelse med landslagssamlingen. Foto: Norges Fekteforbund

Signering av landslagskontrakter
I løpet av helgen ble også landslagskontrakten signert av Tomas Geitung og Elias Draugedalen. Disse to vil utgjøre landslagsgruppen for sesongen.

F.v Tomas Geitung, Bergens FK og Elias Draugedalen, Nøtterøy FK. Foto: Norges Fekteforbund.

Landslagskontraktene er innført for bedre å kunne følge opp landslagsfekterne, og samtidig stimulere til at nye fektere fra en stadig voksende ungdomsgruppe også kommer opp på et tilstrekkelig godt internasjonalt nivå.

Les mer om tiltakene for å heve prestasjonene her. 

Fekteforbundet takker Henrik for et flott foredrag, og Mariusz for god ledelse av samlingen!